patuha Creative Commons License 2004.01.09 0 0 55
Ez nagyon egyszerű dolog! A túrót ki kell melegíteni és még a savóban sózni kell, fűszerezni (én petrezselyemzöldet és fokhagymát tettem bele sokkal) és ezután le kell szűrni túróruhába. Fel kell akasztani és kb 10-12 órán keresztül várni, hogy kicsöpögjön. Ha kicsöpögött, akkor le kell súlyozni. Mamácska egy vágódeszkán csinálta ezt egy nehéz tárgyat pakolt rá. Ez így ment egy napig és utána lett kiszedve a ruhából. Még celofánba csomagoltuk és ma reggel már megkóstoltuk.
Ez lényegében túró, alaposan kicsöpögtetve és fűszerezve.
Ezt a tejszínnel én is kipróbálom asszem.
Discus írhatna még ide. Pl megírhatná, hogy honnan lehet joghurtkultúrát szerezni, mert csináltam és csak danone joghurtot kaptam, azt meg bojkottálom az undorító reklámaik miatt:-))
Előzmény: Törölt nick (54)