lanina Creative Commons License 2004.01.11 0 0 125
Ma utánanéztem igen részletesen ennek a növényi tejszínnek. A legtöbb helyen kapható márka, sárga fehér tetradobozban, a Gran Cucina. 500 ml 317 ft. (ergó annyi mint a sima tejszín, ha abból nem a cukrozott habtejszínt, hanem főzőtejszínt használunk a főételekhez.) A tápanyagtartalmára vonatkozó adatok megdöbbentettek viszont! 100 g tartalamaz: 251 kcal, 3.12 g fehérje, 8 g szénhidrát, 23g zsírt.
Mindezzel ellentétben a sima főzőtejszín adatai 100g-ra: 205 kcal, 2.5g fehérje, 3.8g szénhidrát, 20 g zsír...persze ez állati zsír. Szóval szerintem ennek fényében mérlegeljük, hogy melyiket akarjuk használni :) Jah, és a növényi tejszín tartalmaz egy csómó módosítót és izfokozót és persze valamennyi cukrot is. (gondolom a jobb ízhatás miatt) De ebből is kapható szintúgy habnak való és mártásnak való változat is.
Előzmény: gabor74 (120)