Törölt nick Creative Commons License 2004.01.25 0 0 53
Szia!

Bemégy: illetékes RKP (Rendőr Kapitányság), feljelentést teszel ismeretlen elkövető ellen telefonon történő zaklatással, gyorsított ügyintézést kérsz és az ügyészségtől is gyorsított híváslista-bekérést (mint a biz. eljárás része).
1 évre visszamenőleg bármilyen rád futott hívást vissza tudnak követni.

Egyetlen esetben van gáz (és sajnos ennek k..a nagy az esélye, és a szóhasználat épp amiatt van itten tőlem szokatlanul talán, mert a szolgáltatók még mindig nem érzik át az átírás jelentőségét, a hatóságról, törvényalkotókról nem is beszélve, azaz ahogy a vezetékest - a használat átengedés egyedi eseteitől eltekintve, amikor viszont jogilag jogosan te maradsz a felelős! - át kell íratni és ha ráájönnek, hogy jogtalanul használja valaki, jogukban áll azonnal leszerelni //máskérdés, hogy piaci alapopn ellenérdekeltek ebben és a Hkt, EHT nem oly szigorú mint kéne, lásd az elejét!//, ellenben a pre-paid (kártyás) mobilosok úgy adják-veszik (dobják ki) a SIM-et, mint a cukrot, aminek hosszabb távon nagyon sokan fogják meginni a levét, és nem a teflonszolgáltatók oldaláról jövő támadások hanem pl. épp az NBH részéről elszenvedve!): amikor a hívó olyan SIM-et használ amely pre-paid (kártyás) és még a közelébe sincs az ahhoz rendelt személyes adatoknak ahhoz a személyhez, aki zaklat. Ekkro egy ártatlan (bár szvsz felelőtlen) emberkét jól megzaklat a hatóság majd, akinek bizonyítania kell, hogy nem ő zaklat (na milyen nehéz is annak a bizonyítása, hogy eladta a SIM-et amihez ráadásul jogilag nincs is joga, még akkor is ha de facto ez megy).

Még annyit lehet tenni, hogy - bár az ügyészségek szvsz nincsenek a helyzet magaslatán - az originál (hívóoldali) szolgáltatóval beméretik a telefont és valahogy tettenérik (pl. munkahelyen) az adott SIM hazsnálata közben.

Nem mondom: ha lenne ügyészségi protekciód, akkor könnyebben mehetne! :-D

Üdv.

Maus Róbert
mikimaus

Előzmény: zaklatott (52)