mrozsa5 Creative Commons License 2004.02.16 0 0 70
Kérdésem: Magyarország hivatalos fizetőeszköze? Válasz: magyar forint (HUF) (?) még egy ideig, mert rövidesen bevezetésre kerül, ill. valahol már bevezetésre került a szolvák korona (SKK).

Londonba szerettünk volna utazni repülővel, ezért végigböngésztem a lehetséges társaságok ajánlatait. A legolcsóbbat választottuk, amelyre a SkyEurope-nál találtunk rá. A foglalás telefonon történt, ahol a célállomás és az időpontok egyeztetése után a repülőjegy árát is fixáltuk, akkor még forintban. A foglalásról természetesen emailen visszaigazolást kaptunk, amelyen már csak a szlovák koronában megadott összeg szerepelt. Ekkor még nem aggódtam, hiszen a hölgy a telefonban forintban közölte az utazás költségét. Másnap a fizetés napján ért a meglepetés, amikor szintén telefonon bediktálva visa hitelkártyám számát, majd újra konfirmálva az utazás időpontját és a jegy árát, elköszönve a hölgytől, megérkezett az sms a bankomtól, melyben az szerepelt, hogy számlájára a következő terhelés érezett: 7071 SKK(!!)

Kérdésem: Lehet-e Magyarországon vásárolt szolgáltatás után forinton kívül más valutával is fizetni? Törvényileg megengedett-e? Ha lehet miért nem hívják fel a reklámban a figyelmet arra, hogy a jegyára természetesen szlovák koronában fizetendő és nem forintban.