Gengszter Elron Creative Commons License 2004.03.20 0 0 218
TF

Hadd mondjam el miért nem ér egy kalap sz*rt sem ez a méteres érzékenységmérés, mégha olyan közérthetőnek tűnik is. T-T elfelejtette megemlíteni hogy ezeknek a dopplerradaros sebességmérőknek nem egy üzemmódja van. Ezek a méteradatok jó esetben a I es üzemmódra vonatkoznak, amely a radar részéről a legnagyobb adásteljesítménnyel jár, és ha jól emléxem ebben az üzemmódban már 70m-ről készít sztárfotókat. Viszont a III-as üzemmódban mindössze 18 m-ről készít képeket és ezzel arányosan csökkenti a radar adásteljesítményét. Innentől borul az egész méteresdi, hiszen hol van arra garancia hogy a legnagyobb teljesítménnyel fogja nyomni a kedvünkért?
Én inkább gondolok arra hogy ezentúl lehetőleg a legkisebb teljesítménnyel fogják használni, hiszen nem teljesen hülyék a zsaruk sem, és tisztában vannak (legalábbis némelyik) a fizikával. Az tuti hogy aki teljesen elvesztve önkontrollját észnélkül száguldozik a detektorral, az nagy valószínűséggel nagyon be fogja szívni, hiszen nincs olyan radardetektor ami 100%-os biztonságot garantálna!
Vázolok itt egy egyszerű szitut. Épület mögött 20 fokban szembeállva legkisebb adásteljesitménnyel egy dopplerradaros mérő. Az épület szépen felfogja az oldalszóródást amire a detektorunk megnyikkanna, a másik oldalon mondjuk nincs semmilyen tereptárgy amiről visszaverődne a jel. Hát ez maga a sz*vás! Nincs az a több ezer dolláros kütyü amivel esélyünk lenne ebben a helyzetben. Talán 20-30 méterünk van a legjobb esetben is. Én ezt mindenkinek elmondtam akinek eddig eladtam ilyet, sőt a Magyar nyelvű használatiba is beletettem. Nyilván nem akarok a saját üzletem ellen beszélni de azt sem szeretném ha a fejemhez verdesnék a detektorokat ezért inkább a korrekt tájékoztatást választom és nem próbálom meg az üzlet érdekében úgy beállítani ezeket a kütyüket mintha teljes biztonságot nyújtanának.
Egyébként az összes kényes helyzet és adat is fenn lessz a terméklapomon amely jövő hét végére üzemelni fog. www.traffipaxdetektor.hu valamint a jövő héten megjelenő CKM-ben is olvashattok az egyik detektoromról.