kreativtucsok Creative Commons License 2004.03.26 0 0 215
a mai menu:

CSÜLKÖS LEPÉNYKÉK

Hozzávalók:

1/2 csomag felengedett leveles tészta
1 tojásfehérje
30 deka finomra darált főtt, füstölt csülök
1 kis pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
10 deka füstölt sajt
1 csokor petrezselyem

olaj a tál kikenéséhez
liszt a gyúródeszka megszórásához

Elkészítés:

Először bekapcsolom a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és amíg bemelegszik, előkészítem a lepényeket.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, majd lisztbe mártott, kb. 6 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrok belőle x darab körlapot. Ezeket sütőpapíros tepsin egymás mellé teszem és lekenem tojásfehérjével. Ha a sütő már meleg, mehetnek is be 10 percre. Amíg a lepénykék elősütése megtörténik, összeállítom a tölteléket. Ez csak annyi, hogy összekeverem a megdarált csülökhúst, a tejfölt, meg a pépes fokhagymát, aztán alaposan megborsozom.
Végül a halványsárga lepénykéket kiveszem a sütőből, megpakolom a csülkös töltelékkel, és rájuk reszelek annyi füstölt sajtot, amennyi kellemesen beborítja őket. a félkész lepénykéket ezek után visszapakolom a forró sütőbe, és kábé 10 percig ott tartom, hogy a sajt-tető rájuk olvadhasson.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórom meg, és ehetünk is.

krisztina: ha megirnad mi a fo alapanyag az etelben, vagy valami konkretabban mit is keresel, mert fenyomaggal nem tudom megkeresni

Előzmény: krisztina0726 (213)