ezerkilenszaznyolcvannegy Creative Commons License 2004.04.01 0 0 145
"Bocsesz,linkeket nem írok mivel annyi ídőm nincs,de "

megbocsájtom, feltéve ha utólag pótolod :))

"-Az usa 2* annyi energiát fogyaszt,mint az eu.aszem ezzel mindent megtudtunk arrol,hogy milyen állapotba fog kerülni az usa gazdasága egy hirtelen energiaváltság esetén."

Az energiaválság nem hirtelen lesz, hanem lassanként. Az Usákoknak van hadserege, jövőre bevezetik az általános katonai szolgálatot, időnként "pacifikálnak" egy-egy olajban gazdag terrorista országot, így a hirtelen energiaválság inkább az EU-t meg Ázsiát fogja érinteni. A jobbérzésű Usákokat eleinte zavarni fogja, hogy "jó" országból átvedlettek "rossz" országba, de ha választani kell a meleg víz és a demokrácia között, akkor igen sokan az előbbit választják.

"A szélerőművek elsődleges áramtermelő forrásként nem müködhetnek.Egyszerűen a névleges teljesítményűk 30%-át adják le éves bázisra vetítve."

Ez a 30% függ Dániában érvényes, ott is csak a tengerparton, ahol 20..30 km/óra a szél átlagsebessége. Magyarországon valahol 10% körül lehet a ténylegesen leadott teljesítmény.

"De ha mindezeket megoldottuk,akkor is marad a szállításhoz használt energiahordozó kérdése,föleg ez a probléma az usa-t éinti.(ott nincs ilyen vasútvonal kiépítve mint az eu-ban).
Egy olajárrobanás esetén az eu könnyeben át tud állni a vasúti szállításra,mig az usa-ban marad a lovaskocsi.
"


Lehet, hogy valamivel jobb helyzetben van ezen a téren az EU, de engem kevéssé boldogít, hogy a szomszéd tehene is megdöglik :))

"Tehát ez annyit jelent,hogy az olaj viszaszorulása egyben a tömegközlekedés és a vasút kemény fejelsztését hozza,ami ugye nem szerepel költségek között.És ugye ebben a játszmában az ue a maga pici területével és nagy népsürűségével előnnyel indul.Míg az usa kénytelen lesz a népességet koncentrálni a partvidékre,és a belső részeket gyakorlatilag űresen hagyni."

...és Ázsia még nálunk is jobb helyzetben van, ők még sűrűbben laknak, ott a technológiára és a tudományokra is többet fordítanak. Nekik az lesz a gondjuk, hogy ha mindenki legatyásodik, akkor ki veszi meg a termékeiket?

Számomra ez az energiaválság továbbra is világbproblémának tűnik, és nem tudok annak örvendeni, hogy valakinek még nálam is rosszabb, de azon igenis bosszankodok, hogy mindenki úgy tesz mintha minden a legnagyobb rendben lenne.


Előzmény: Törölt nick (142)