_Gabesz Creative Commons License 2004.04.02 0 0 263
T-T,
Nem tudom milyenek a mostani Whistlerek ezért nem is hasonlitanám hozzájuk.
Ezt mikor megvettem, nekem ez tűnt a legjobb ár/érték arányú készüléknek, a másik szempont pedig az volt, hogy ez egy európai cég terméke, ezáltal nem az amerikai radarokra van "hangolva" hanem azokra amiket itthon is használnak. Előtte volt pár amerikai készülékem is, de azok elég reménytelenek voltak (volt amelyik az összes ajtónyitót vette, a radar mellet meg meg se szólalt).
Amit kicsit nehezebben vesz észre az a kúpos elejű (Multanova talán?), de azt is kiszúrja, csak nem olyan messziről mint a többit. Legtöbbször a Nagykörösi útnál vettem hasznát, ott ha a felüljáró alatt álltak (legtöbbször takarásban, az 50-es tábla után), akkor általában a temető környékén már rendesen radarként jelezte (sűrűbben csipogott) a vett jelet. Aki ismeri a helyet az tudhatja, hogy ez olyan 150-200 méter körüli távolság lehet.
Országúton a 2/A úton "próbáltam" és ott messzebbről is jelezte a mérőautót (valószinű mert nem tudtak annyira elbújni). Lézerrel nincs tapasztalatom.
A funkciók közt van egy CITY mód egy kijelző sötétités (DARK) és egy némitás (MUTE). Tud még egy olyat, hogy ha a jel nem erősödik (pl. ajtónyitóknál, erősáramú kábeleknél, stb.) akkor elöször 2-3 csipogással jelzi, hogy milyen sávban vette a zavart majd a hangerőt leveszi és csendesebb hangon jelez +a LED is jelez ha nincs sötétitve. A kézikönyvében ezek mind le vannak irva részletesen és kitérnek a radarok/lézerek működésére is.
Ha valamire kiváncsi vagy még, kérdezz nyugodtan.
Előzmény: Törölt nick (262)