Regős Judit Creative Commons License 2004.04.14 0 0 250
Kedves Mindenki!

Bocsánat, hogy egy kicsit "eltüntem" a gép elől, de nem volt lehetőségem megnézni a hozzászólásokat. De örömmel látom, hogy így egymásra találtatok nélkülem is! Köszönöm a sok privát levelet is, és egyben egy kis türelmet is kérek, hogy kimerítően válaszolhassak rájuk.
Áprilistól otthon vagyok (mivel én is várandós vagyok a második gyerekemmel), így megváltozik az email címem, kérlek ezután ide írjatok: regosjudit@freemail.hu. Bár a legjobb lenne, ha fórumra írnátok, hiszen látjátok egymásnak is mennyit tudtok segíteni. Azért természetesen ezután is szívesen válaszolok minden privát levélre!
Megnéztem én is a jogászfórumon ezt a szociálpolitikai támogatást. Majdnem ugyanazt tudnám írni, amit Szöszenet1, csak annyit hozzá, hogy azt írták, hogy április 1-től megnőtt a szocpol határ, és most 24 millió Forint!
Sony!
Hát igen, sajnos az első lakásnál valóban csak 8 millióig jár az illetékkedvezmény, de az is csak maximum 40ezer Forint lehet! Viszont, ha valaki elad és még abban az évben vesz is másik lakást, akkor a kettő különbözete alapján állapítják meg az illetéket. Ezt jó tudni!
Szupics!
Teljesen egyetértek Zoé-val, és Csupaszabóval! Bár, ami a függést illeti, amennyiben az nem kóros,( vagyis a gyerek egy bizonyos kor után, ez lehet eltérő is, a körülményektől függően, sem képes a szülei nélkül elleni) fontos és egészséges dolog. Az első időszak nehéz lehet azoknak a nőknek ill.férfiaknak, akik nagyon szabad életet éltek addíg, vagy ők maguk is nehezen szakadtak el a saját szüleiktől, tehát negatív élményük van a függésről. Nem tudom, hogy Te Szupics, hogy élted meg a szüleittől való elszakadást, ill. azt, hogy ilyen messze éltek egymástól. Persze mindezzel együtt jó lenne, ha a sok gondolkozás mellett valóban járnátok társaságba, akár találkoznátok Csupaszabóval, mert az tényleg fontos, hogy érezd nem vagy egyedül!
Ami az alvást illeti. Szerintem jó gondolat, hogy legyen saját szobája Lucának, hogy meg legyen rá a lehetősége, hogyha szeretne ott aludhasson. Persze ez nem azt jelenti, hogy kötelező ott aludnia, de fontos megadni a lehetőséget rá. Jó, ha minden szoptatás után, vagy a nap egy bizonyos szakaszában, befekteted, és amaddíg jól érzi magát ott maradhat, így neki is jobban kialakul a saját kis rendszere, amihez te is jobban tudsz alkalmazkodni, és neki is jobb. Nem beszélve arról (saját tapasztalat), hogy milyen jó is tud lenni egy fél óra egyedül a szobában...

Előzmény: szösszenet1 (249)