Regős Judit Creative Commons License 2004.04.15 0 0 257
Kedves Sony!
Így láttatlanban, azt tudnám neked ajánlani, hogyha bármilyen averziód van a felengedett anyatejjel kapcsolatban, inkább ne add oda a babának. Lehet, hogy nincs semmi baja, de jobb a békesség. Ha van elég anyatejed, és a krumplin kívül más zöldséget és gyümölcsöt megeszik a baba, (sőt ebben a korban az is elég, ha csak ízlelgeti őket), én nem eröltetném a krumplit. Majd eszik később, mondjuk paprikás krumplit)):
Egyébként, én azt javasolom, hogy kezdetben, amíg átáll a baba gyomra az anyatejről más étel emésztésére, jobb, ha vagy biozöldséget adsz neki, vagy biokonzervet. Aztán, már nemsokára újra lesz nem üvegházi, agyon vegyszerezett zöldség-gyümölcs is, de kezdetben jobb nem terhelni a kis gyomrát ilyenekkel!

üdv.J

Kedves Lillamion!

A babamasszázst viszonylag korán, akár 2 hónapos kortól is el lehet kezdeni. Vannak különféle tanfolyamok is, ezekről a védőnők tudnak felvilágosítást adni, de könyvből is remekül meg lehet tanulni. A könyv címe (amiből egyébként én is tanultam), Leboyer (nem biztos, hogy így írják, bocsánat) Shantala, babamasszázs. Viszonylag nagy alakú könyv, és egy indiai asszony van az elején. Jót tesz a babának, mert ellazítja az izmait. Általában addíg alkalmazható, amíg a baba nem igazán tud mozogni, fordulni, mászni. Ilyenkor nagyon elgémberedhet a sok fekvésben, ezért nagyon jól esik neki egy kis masszázs. Nem beszélve arról, hogy jótékonyan hat az anya-gyermek, apa-gyermek kapcsolatra is. Általában fürdés előtt érdemes csinálni, akár a fürdető krémmel, és azt később a kádban le is tudjátok róla mosni. Én nagyon ajánlom
és jó, ha minél korábban elkezditek.
A babaúszással már óvatosabb lennék. Úgy tudom, hogy 6 hónapos kor körül ajánlják. Sok baba élvezi is, de sajnos van egy pár probléma vele, ami nem azt jelenti, hogy nem ajánlom, csak meg kell fontolni ezeket. Előfordulhat bőrfertőzés (futószemölcs stb.), szemgyulladás és sajnos középfül gyulladás is. Ezek nem feltétlenül fordulnak elő, de jó, ha tudsz azért róluk. Egyébként biztos nagyon jót tesz a babáknak!
üdv J.

Előzmény: Sony (255)