Aki78 Creative Commons License 2004.04.15 0 0 327
Sziasztok!

2 hete nálam van tesztelésre egy Amerikából származó Laser fantázianevű csoda (talán vmi SUPER felirat is van alá biggyesztve) . Ránézésre a Whistler Euro 945-re hasonlít (www.traveltech.hu), forma, gombok, LED-ek ugyanott, csak kicsit más a teteje és fekete.
X, K, Ka, L sávokat érzékel.
Bekapcsolás: az oldalán tekerős potméterrel (egyben hangerőszabályzó is), egyesével felvillantja a LED-eket, és mindegyiknél csippan egyet más-más hangon. Az utolsónál (asszem ez a L), olyan riasztó-sziréna szerű effekt van).

Tapasztalatok eddig (2 hete van az autóban):
- Az összes mozgásérzékelős kapura (benzinkút, Tesco, stb) jelez, de csak 1-1-et pittyen, szünetekkel. X sávon jelez.
- Kamionokra, sárga villogós járművekre szintén hasonlóan, csak akkor asszem a K sávon jelez. Nem mindig. CB zavarhatja?
- Érdekes, vannak fix helyek, ahol közel-távol semmi, mégis mindig, ugyanott csippan 1-1-et (pl. M7 Bp felé, Velencénél, a MOL kút után pár km-rel).
- Eddig 4 esetben mentem el vele trafi mellett, kb. 500-1500 m-ről folyamatos, sűrű pittyegéssel mindig figyelmeztetett. Tehát ki lehet szűrni, hogy mikor valós a riasztás, csak kicsit idegesítőek a téves jelzések. De hát vmit vmiért. Ma az M5-ön az első kapunál méricskéltek a fakabáték (egyébként menjenek a fenébe a 20-as táblájukkal...). 2 mérőautó, folyamatos csipogás megvolt kb. 1000m-ről, és amikor az egyikhez közelebb értem, akkor beszirénázott a L sávon is (ilyet még soha nem csinált). Csak röviden, kb 2 mp-re. Ez mi? Vagy a kapu zavarhatta meg?

Kérdéseim:
- érdemes-e erre pénzt áldozni (szomszédot rábeszéljem-e, hogy adja el nekem),
- mennyit érhet,
- mennyire hiányzik nekem majd a Ku sáv? Ha jól emléxem, ezt használják nálunk a legritkábban - kb. %-ot tudna mondani valaki? Ez kihalófélben lévő mérési technológia, vagy épp ellenkezőleg?
- mindenféle lézeres mérés jelzésére akkor ez jó vajon?

Bocs, ha már volt valami, de sajna nincs időm végigolvasni itt mindent.
Választ vkitől megköszönöm!

Üdv