Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 4
Banan!

Pic jol irta le a dolgot. En 3 nap alatt vegeztem el az alaptanfolyamot (nem nehez), gyakorlatilag azt tanitjak meg, hogy mit csinalj veszhelyzetben. Nekem 21,000 HUF volt, ebben benne volt a tanfolyam, a biztositas :) es az elso ugras dija. Erdemes kiprobalni. Amugy csomo helyen lehet tandemet ugrani, amikor egy tapasztaltabbal ugrasz (kb. 18,000 HUF).

Viszont az is igaz, hogy ezt felgozzel nem erdemes csinalni. A 3 napos tanfolyam utan 2 hetet kellett varni, hogy ugorhassunk, mivel mi kezdok voltunk es csak a megfelelo idoben engedtek ugrani. Kepzelheted, kimegyunk szombaton, varjuk, hogy a szel kellokeppen gyenge legyen. Ha a szel marad, szivtal. Ugyanez volt vasarnap. Az egesz hetveget elcsesztem azzal hogy uldogeltem a repuloteren es bamultam az eget. A haverom az elso 6 ugrasat kb. 1 ev alatt csinalta meg, mert persze nem er ra minden hetvegen, hogy bamulja az eget. En is igy vagyok ezzel, valoszinuleg nem csinalom tovabb (illetve kezdem ujra).

Egyszer azert erdemes kiprobalni. Nekem nagyon hasznos volt, akkoriban magam alatt voltam es hat valosagos feludules, amikor leersz. Eletemben nem feltem meg ugy, mint amikor kiugrottam. Elotte teljesen nyugi voltam, nem idegeskedtem, de amikor fent kinyitottak az ajtot, akkor nem volt kellemes :). Egyszeruen egesz eletemben nem volt meg az a felelemerzes (es nem is lesz talan), amit akkor ereztem. Nem tudom leirni ezt,ki kell probalni. Szabalyos halalfelelem, amit valoszinuleg egy masik veszelyes helyzet tudna eloidezni (haboru, baleset stb) es ilyennel nem talalkozik az ember gyakran (halistennek). Minden szabalyt elfelejtettem, semmit nem csinaltam ugy ahogy kellett volna, ugy feltem. Lehet hogy masok nem felnek ennyire, de en nem banom. Orulok hogy megtapasztaltam ezt. Kicsit ez olyan mint a drog.
De amikor erzed, hogy kinyilik az ernyo, meg amikor foldet ersz. Akkor nincs szebb a vilagnal. Porog benned az adrenalin. Allat.

Ja en a Jozsef krt.-i ejtoernyos klubban voltam, nem tudom a pontos nevet es Godollon ugrottunk.

Szoval: probald ki.
Udv
Salsa