Cleopatra77 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 118

Sziasztok,

én IPL Quantum villanófényes kezelésekre jártam Debrecenben, szakállal-bajusszal. (Sajna még tizenéves koromban szakadt a nyakamba egy hormonzavar, amire folyamatosan gyógyszereket kell szednem. Attól is javult a helyzet, de inkább lábon/hason, mint arcon - úgy kétévnyi szedés után, és most, még 5 év után is rengeteg rajtam a szőr, úgyhogy gyógyszertől inkább csak azt várjátok, hogy nem romlik tovább a helyzet, és csak minimálisan javul.)

Visszatérve az IPL-re: nekem bevált. Túlzott elvárásaim (teljes "szőrtelenség" az érintett területeken) nem voltak, előtte utánaolvastam a működési elvnek, stb., és ez is, mint általában a lézeres/villanós dolgok, elsősorban a sötét szálakat irtja ki, és a világosak megmaradnak, még akkor is, ha azok olyan vastagok, hogy szúrnak. Ezeket továbbra is le kell borotválnom. De! Már nem olyan az arcom a bőr alatt növekvő szőröktől, mintha piszkos volna, és a páromnak sincs már olyan érzése, mintha "smirglivel csókolózna."

Teljesen még nem fejeztem be a kezelést (most éppen nincs pénzem...), de a hatás állon 3 ciklus nyi szőr "kivégzése" után már észrevehető, 6 kezelés után a szőke szálakon kívül már alig van vmi.

Komplikációk: Sajna ezek is vannak, nálam valószínűleg a párhuzamos gyógyszerezés miatt, ami a bőröm színére is kihat. A harmadik alkalommal az állam csúnyán felhólyagosodott, annak ellenére, hogy a fény erősségét nem növelték az előző kezelésekhez képest. Nagyon megijedtem, hogy meg fog látszani a helye; egy pici folton tényleg van nyoma, de mivel nagyon világos az alapszínem, ezért nem feltűnő.Sötétebb bőrűeknél problémásabb lehet a dolog!Kb. 10 napba telt, mire rendesen elkezdett gyógyulni, és nagyon fájt!Arra emlékszem, hogy már a kezelés közben fel is tűnt,hogy szokatlanul fájdalmas a művelet,azelőtt jobban tűrtem, de azt hittem,csak azért,mert ideges vagyok.Vagy tíz perccel utána elkezdett felvízhólyagosodni az arcom... Ezért azt tanácsolom nektek, hogy ha úgy érzitek,hogy ha egy kezelés fájdalmasabb, mint az azt megelőző, akkor szóljatok az orvosnak/kozmetikusnak, mert lehet,hogy egy icipicit barnább a bőr, szinte nem is láthatóan,de akkor már égethet a lézer.

A bajuszomnál egy időre sötétebb lett a bőr a kezeléstől, és feltűnőbbek lettek ott a májfoltok.Ezek eltüntetésével még külön kell foglalkoznom.

Összességében a kezelés hatásos, de nem veszélytelen. Kis fájdalommal jár az állon és oldalt, a bajusz kezelése viszont kifejezetten kellemetlen, az ember reflexszerűen kiugrana a kezelőszékből, le is fognak közben.Olyan, mintha egy millió tűt szúrnának az emberbe egy tizedmásodpercre. Viszont annyira nem elviselhetetlen, hogy külön érzésteleníteni kellene - valami hűsítő zselével kennek be előtte és jeget adnak utána, plussz vmi bőrnyugtatóval átitatott kendőt.

A teljes arccal kb. 15 perc alatt végeztek, ugyanarra a felületre maximum két "lövést" adnak. A bőrpír, ha nincs gond, legkésőbb másfél óra után eltűnik.

Előzmény: messengerina (116)