41fan Creative Commons License 2004.07.22 0 0 44

Sziasztok!

 

A BTK szerint, én úgy tudom, hogy természetkárosítás bűncselekmény. A Demszky a beszédében pedig ezt a szót használta. Van köztetek jogász? Van értelme a demszkyt beperelni rágalmazásért valamilyen a fedőszervezet segítségével (pl. Hajtás-Pajtás)?

 

Mi természetkárosítók? Szerintem a leghardabb DH-sok sem az úttalan utakon mennek át a védett virágokon az erdőben, hanem a Normafa-lejtőt és a Libegő alatti irtást használják (legalábbis anno egy DH-s volt osztálytársammal mindig arra jártunk). Zajosak lennénk, és zavarjuk az erdő állatait? Ez az anomália szerint ki kellene innen tiltani előszöris az autókat, a síelőket, az Úttörővasutat, a KFKI-t és nem utolsó sorban az erre kirándulókat is. A Normafánál az a sok eldobott sörös doboz és cigarettacsikk szerintem nem tőlünk származik. Emellett, mint hallhattuk, van aki nem is idejön a fogassal, hanem dolgozni megy, és nem mindegy hogyan és mennyi idő alatt ér be. Az elmúlt két évben egyébként én is max a Svábhegyig vagy a Városkútig mentem csak, mert máshol volt dolgom (nem ahol még lehet károsítani a természetet) -dingo-, tekertél már föl a Diós árkon? Para mi?

 

Környezetmérnök-hallgatóként furának tartom a város környezetpolitikáját. Kiváncsi vagyok, milyen tömeges panasz hatására döntött így a Demszky? Én meg azért panaszkodom, hogy a házunk előtt levő József Attila utcából tiltsák ki az autókat, mert zavarnak. Persze belvárosi szavazatból már úgy sincs sok, meg ez egyébként is csak nagy beruházások árán valósítható meg, mint pl. amit az elmúlt 5 év alatt Prágában megvalósítottak (várost elkerülő gyorsforgalmi út, új metró- és villamosvonalak).

 

Evezősként pedig (hogy tudjátok, Demszky is az evezős sport nagy szerelmese) nem tudom, hogy Demszky hogy nézheti, hogy a Római partnál és a Szentendrei-Dunaágban hobbimotorcsónakosok döngessenek. Amellett, hogy veszélyesen vezetnek, és meggátolják, hogy hétvégén rendesen tudjunk edzeni, és lassan leépül a Rómain az evezés és a kajak-kenu (pedig Széchenyi óta vannak), jelentős zajterhelést kap a Szentendrei-szigeten az erdő és a Lupán meg a Rómain a pihenni vágyó emberek. Ez persze nem egy környezeti probléma. A Belváros levegője az meg pláne nem.

 

Nekünk itt a fórumon szerintem most ahelyett, hogy arról vitatkoznánk, hogy milyen bérlet kell annak, aki csúcsidőn kívül a 4/6-oson akar biciklit szállítani, inkább azon kellene töprengenünk, hogy hogyan lehetne a Demszkyt megfingatnunk, hogy ne lehessen kerékpárstop a fogason (azt mondta, elszánt).

Előzmény: BUDAPEST 2004 (28)