kivi Creative Commons License 2004.07.25 0 0 56
Röfike,
te is tapasztalt kerékpáros vagy, ismered az erdőket, tudod milyen amikor szétfékeznek egy utat stb. Nehogymár ne tudjunk különbséget tenni egy évtizedek óta meglévő, állandó szélességű turistautak, és az erdőben keletkező újabb és újabb csapások között.

Ahogy írtam, én régen sokat bicajoztam arrafelé, főleg ott edzettem. Bizony olyan is volt hogy fogassal mentem fel, és úgy indultam a szokásos 30-40 kilométeres körre. Mivel sokat jártam fel, volt alkalmam látni ahogy szépen "kialakultak" az új utak. A Normafánál lévő nagy lejtő (ami a Harang-völgyhöz vezet) eleinte egy szép zöld füves lejtő volt

Aztán egyszercsak sréhen megjelent egy nyomvonak, le volt taposva, ki volt sárgulva a fű. Aztán már nem csak sárga volt, hanem kikopott. Aztán már nem csak kikopott a fű, hanem kialakult egy 20-30cm széles csapás. Aztán ebben kialakultak kisebb nyomvályúk. Most úgy néz ki, hogy van egy fél méter széles, szarrá fékezett, poros ösvény, a szép zöld hegyoldalon. És ez kb. 1km hosszú, a Normafától a 28-as busz végállomásáig (Béla király út).

Előzmény: R0fike (54)