Regős Judit Creative Commons License 2004.08.06 0 0 385

Kedves Juli!

 

Én is egyetértek Mikolttal, hogy sokan főleg a szüléstől tartanak, és akkor éri őket a meglepetés, amikor utána haza kell vinni a babát, és megkezdődnek a munkás, szoptatással, esetleg fejéssel, kevés alvással teli napok. 

Szerintem nem túl szerencsés túl sok szüléstörténetet olvasni, mert úgyis minden más , amikor benne van az ember. Még a legnagyobb fájdalom is elviselhetőbb, ha azt a saját gyermeke világrahozataláért szenvedi el a nő. Ez nem aztjelenti, hogy ott abban a helyzetben, ezt feltétlenül így érezné az ember, de, az, hogy pl. én is viszonylag hamar (2 év elteltével) vállalkoztam egy újabb szülésre, azt mutatja, hogy el lehet viselni.

Én szívesen írok a saját szüléseimről, de mindenek előtt , hagy mondjam el, hogy a tiéd biztos más lesz, és akárhogyan is fog alakulni, sosem fogod elfelejteni!

Szóval ez a második szülésem könyebb volt, bár itt is elfolyt a magzatvíz, és du. 5-kor kaptam fájáserősítő oxitocint, már este 7 20-ra négy-öt tolásra megszületett Bálint. ami nagyon jó volt, hogy végig állva vajudtam, és nem volt szükségem epidurálra, mert gyorsan tágultam, éreztem végíg, ahogy a baba dolgozik és tudtam neki segíteni a nyomással. Szóval ez igazi együtt dolgozás volt. A lányomat epidurállal szültem, és végíg feküdtem, ott ezt nem éreztem, de azért, azt korántsem hiszem, hogy epidurállal magára hagyná az anya a magzatot, hiszen jól beadott érzéstelenítétől, azért még lehet érezni a fájdalmat, főleg a kitolásnál. De, mégis ez a mostani intenzívebb élmény volt. Mondjuk utána elég negatív volt, hogy bár egy kicsit mellre rakták Bálintot, mivel a 37. hétre született (igaz 3450g és 54 cm.-volt) elvitték az intenzívre megfigyelni és 3 óráig nem kaphattam meg. Aztán már nem is adtam ki a kezemből, fürdeti sem engedtem, csak otthon. Azóta már teljesen jól vagyok, Bálint is 1 kilót gyarapodott!

Neked is minden jót kívánok, és azt javaslom, hogy a 38. héttől már nyugodtan ihegyál málnalevél teát, vagy egyél lenmagot, de a legfontosabb, hogy figyelj a magzatod jelzéseire. és vele próbálj együtt működni 

Előzmény: kerteszjulko (381)