Maggie Archer Creative Commons License 2004.08.11 0 0 37
Segítene értelmezni valaki a híreket? Miért van olyan érzésem, hogy a kormány szekerét ahányan vannak, annyi irányba cincálják???

Kovács László pártelnök beszélt arról is, hogy fejlesztési minisztériummá alakulhat át az európai integrációs tárca nélküli poszt. "Ez a tárca nélküli miniszteri poszt megmaradna, de nem az európai integrációval foglalkozna, mert azzal a Külügyminisztérium foglalkozik, hanem inkább a hosszabb távú fejlesztési koncepcióval" - közölte a szocialista politikus. A sportminisztérium és az informatikai tárca feladatainak átszervezésére vonatkozó kérdésre azt mondta: "egy ilyen szervezeti átalakítás nem szükségképpen, de együtt járhat minisztériumok megszűnésével és esetleg új tárcák létrehozásával". Hozzátette: a lényeg az, hogy a kormány működése ne többe, hanem kevesebbe kerüljön."

"Medgyessy Péter miniszterelnök letett arról a tervéről, hogy megszüntesse a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumot az augusztus végére tervezett kormányátalakításkor. A kedden megkezdődött hivatalos koalíciós tárgyalásokról kiszivárgó hírek szerint az SZDSZ ellenzi az informatikai tárca megszüntetését, valamint Kuncze nem kíván a gazdasági tárca élére kerülni. "