Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.08.17 0 0 44

az igazi pazarlás: táblázatból minősítgetni az embereket!

 

Az ellenünk hangolt jónép még azt sem tudja, hhogy a közalkalmazott bérének alsó határa van a köztisztviselő bérének meg felső...

 

A ka-esetében a vezetőnek van joga személyes döntés alapján kiegészíteni az illetményt, ktv esetén erre azt hiszenm nincs mód.

 

Ahhoz a munkához amit én végzek nem kell felsőfokú végzettség, pusztán gyakorlat. Egyszerű munka, csak lelkiismeretesnek kell lenni.(kuli vagyok, nem vezető) a bértábla szerint kb 62ezer ft az illetményem, ehhez tehet hozzá a góré. Fiatal vagyok (30). Ergo az én helyemre nem találnak embert, mert mindenki túlképzett, ennek következményeképpen nem jön el ennyi pénzért az államnak dolgozni.

 

Felmerült, hogy ktv-t csinálnak belőlünk, mert a professzor uraknak ez lenne a jobb anyagilag, nekem ki kellett volna lépjek, mert a mekdonác jobban fizetne.

 

Nem tudnak hova tenni, mert nem akaroksenkit kitúrni, nem lázítok és nem mondom, hogy majd, meg most nem... elévgzem a munkám és kész. Nem akarok vezető lenni, nem akarok tudományos előmenetelt amíg egy állami elfekvő biztosítja a megélhetésem. Nagyjából meg vagyok fizetve, a munkám ellenértékét kapom.

 

Viszont a sokdiplomás csudagyerekek aki a 3-4 papírjukkal meg 2-3 nyelvizsgájukkal ficcegnek, 5-600 bruttó alatt szóba sem állnak a munkahelyekkel, évekik lézengenek, majd idesodródnak az állam meleg szárnyacskái alá és 30 évesen még 1 percet nem dolgoztak, csak sírnak, hogy kevés a pénz, amikor neki van 4 diplomája.

 

Na meg vannak azok akik még a régi érából maradtak, 30 éve itt vannak, nem fejlődtek és meg vannak győződve, hogy ez az állás nekik jár. Ülnek a brűgölőben és a soksok év ktv státusz miatt magas az illetmény meg a végkielégítés...maradnak nyugdíjig, sokan tovább is.

 

Nem azokról beszélek akik szakmailag teljesítenek, elismertek!

 

Eu-s intézményben nem követelmény a nyelv.

 

És még sorolhatnánk. Kétségelen, hogy a közemberek pénzét sajnálja mindenki, de hát van némi alapja is, és ami a legfontosabb: szálka-gerenda!

Előzmény: Törölt nick (43)