gépdoki Creative Commons License 2004.08.21 0 0 172
Szia Artax!

Szerintem hosszú távon semmiképpen ne számoljál azzal a megoldással, hogy rotációs kapához fűnyíró adaptert veszel!

A fűnyíró adapter mindenképpen kompromisszum. Egyetlen előnye van, hogy olcsó megoldás akkor, ha már van egy kapád.

Hátrányai:
1./ Az adapterek általában csak oldalkidobós változatban léteznek, tehát a fűnyírás után kénytelen leszel gereblyézni, ha esztétikus gyepet szeretnél.

2./ A rotációs kapák kormányszarva az oldalirányú mozgatásokhoz vannak kialakítva, tehát a menetiránnyal párhuzamosak, ezért az adapteres fűnyíró tolásához állandóan nagy erővel kell szorítani a markolatot, ami borzalmasan fárasztó, főleg viszonylag nagyobb területek esetén.

3./ A fűnyíró adapterek általában kisebb méretű, keskeny kerekekkel vannak szerelve, ezért a nem teljesen sima területeken a tolása nehézkes, állandóan elakad, kegyetlenül idegesítő.

4./ Az elakadás valószínűségét az is növeli, hogy a kormány (tolókar) a motor alatt, elég magasan van rögzítve, ezért a tolóerő eredője jócskán az első kerekek elé esik, ezáltal az adapter előre billenti. A legkisebb akadónál is megemeli az adapter hátulját.

5./ A gyakori billenések, valamint amiatt, hogy az adapterek nincsenek felszerelve fékkel eléggé balesetveszélyes.

Összefoglalva: Biztos vagyok abban - gyakorlati tapasztalataim is ezt bizonyítják - hogy az adaptert nagyon hamar meg fogod únni, és amilyen gyorsan lehet, meg fogsz tőle szabadulni. Tehát felesleges pénzkidobás! Inkább spórolj még egy kicsit, és vegyél normális fűnyírót.
Vannak bizonyos adapterfajták, amelyek rotációs kapákhoz jól használhatóak, pl. komposztaprító, szivattyú, töltögető eke, kultivátor, stb. de a fűnyíró nem az!

Remélem tudtam segíteni, üdv: gépdoki

Előzmény: artax (171)