nagyévike Creative Commons License 2004.08.24 0 0 15

Szia kedves gomba!

 

 

Remélem most nagyon megnyugtatlak! Nekem szinte ugyanezek a tüneteim jelentkeztek januárban, talán nem pontosan ebben a sorrendben. Mindenesetre, amikor elolvastam a hozzászólásodat, magamra ismertem.

Amikor észleltem ezeket a tüneteket, borzalmas volt.. Nagyon megijedtem. Nekem még pluszban a szemem is kiszáradt. Éjszaka arra ébredtem, hogy amelyik testfelületem érintkezik az ággyal, teljesen el van zsibbadva!! Ideges lettem, az idegeskedéstől viszont még gyakoribbak lettek a tünetek. Nem volt étvágyam, teljesen kiborultam. Csináltak nyaki gerinc röntgent, megvizsgált az ideggyógyász is. A háziorvosom közbenjárásával sikerült elérnem, hogy csináljanak nekem egy nyaki MR vizsgálatot, amin látszik a kisagy is. Minden negatív lett. Az ideggyógyás azt mondta, hogy a válkulcscsont, és a nyakam között valamilyen ideg becsípődött. Rossza a tartásom, nem jó életmódot folytatok, sokat ülök sz.gép előtt (többek között most is :-)) ). Valami syndróma a neve a "betegségnek", már nem emlékszem, le van írva. TUTIRA neked is az a bajod... Változtass az életmódodon picit. Egyél sok gyümölcsöt meg zöldséget! Halgass meditációs zenéket, figyel naponta legalább tíz percet a légzésedre, lazulj el! KOMOLYAN!!! Nekem bevált! Bár a helyes táplálkozást sokszor elhanyagolom most is, de tudom, hogy amikor betartottam, akkor sokkal jobb volt, nem esett nehezemre megmozdulni sem! Az ember sajnos "berozsdásodik" ha nem vigyáz magára. Jut eszembe, most is kéne nyúznom a szobakerékpárt! Ja, és nagyon fontos, hogy milyen akaraterővel, és hogyan állsz neki az egésznek!

Hidd el!! Nekem is ez volt a bajom, mint Neked!!

A háziorvosommal hosszan beszélgettem, többek között az életmódomról, táplálkozási szokásaimról, a munkámról. Összefoglalva: stressz, mozgáshiány, elhanyagolt , rendszertelen táplálkozás. Ezeken kellett/kellene változatnom. Sajnos ez azóta van így nekem, amióta vidékről a fővárosba költöztem.

 

Üdv., és nyugi

 

Évi

Előzmény: gomba (-)