Lunka Creative Commons License 2004.09.24 0 0 9

Oks, itt egy másik is: így a rossz idő beköszöntével eljön lassan az "éttermezés" ideje. Egy javaslat: Fehér Elefánt étterem.

Ez nem csak szimpla étterem, van egy különlegessége! :o))

 

"...minden vendég számára megadatik a lehetőség - mindennap este hat és tíz között -, hogy az elfüggönyözött galérián létrehozott különteremben tapasztalja meg, milyen a nem látó étkezés..."

 

"A mindennapos rohanásban egy sötétben elfogyasztott vacsora lassít az élettempón, hiszen így erősebben tudunk koncentrálni magára az étkezésre.

A sötétben való étkezés, a látás hiánya felerősíti a többi érzékszerv használatát. Amennyiben egy látó ember ideiglenesen nem használhatja a szemeit az érzékelésnél, a másik 4 érzékszervére kell hagyatkoznia. Ebben a mindenképpen szokatlan helyzetben elsősorban a szaglás, és az ízlelés erősödik fel, az illatok intenzívebben érezhetőek, és az ízlelésre is nagyobb szerep hárul. Az étel fogyasztásakor az agyban a már ismert étel látvnya jelenik meg annak ellenére, hogy az pillanatnyilag nem látható.

A sötétben elfogyasztott vacsora mindenképpen különleges kulináris élményt jelent, hiszen az ízek és az illatok jobban kidomborodnak, ezáltal pedig különleges élvezetet nyújtanak"

 

Tehát ilyen, egy próbát megér! (fehér ruhában inkább kihagynám!) :o))

 

És Te? Milyen tippet tudsz adni?

 


 

Előzmény: ifjú padavan (6)