arborescens Creative Commons License 2004.10.22 0 0 214
Nem kuszáltad össze a dolgokat, sőt, sokat segítettél.

A GE 35L és a GE 345 a túl magas ár miatt nem jön szóba.

Ha jól értem amit írtál, a SilentPoweer 5000 csak korlátozottan alkalmas lágy növényi részek aprítására. Nálunk viszont a rengeteg gally mellett évente legalább kettő, kiszáradva is embermagasságú lekaszált fűhalom keletkezik, így ez se lenne jó választás.

A GE 150 tetszik, jó erős, és nem is túl nagy.

Ideális talán a GE 260 lenne. Kép alapján úgy tűnik, sokkal szélesebb a nyílása a többinél, könnyű lenne beletömni pl. a lekaszált füvet. Ezenkívül ez a legerősebb. Hátránya viszont, hogy nagyon nagy, nehezen tárolható, ráadásul a kert meredek, teraszosított, így lépcsőkön kéne tologatni. Ipari áram csatlakozást is kéne hozzá csináltatni, bár valószínű, hogy mindenképp villanyszerelőt kell hívni, nemrég egy flextől már levágott a biztosíték.

Még egy kérdés merült fel bennem: vajon a száraz gallyak, ágak aprítására képesek a forgótárcsás gépek is? Mert pl. az ágvágó olló is jóval nehezebben viszi a száraz ágakat.

Budapesten lakom, de a kert Bfüred környékén van. Holnap (szombat) délelőtt megyek le, ha lesz időm, útbaejtem Veszprémet és benézek a kerttechnika boltba.
Előzmény: gépdoki (213)