bőrDR Creative Commons License 2004.10.26 0 0 236

 "Hátha van valaki aki segít kiválasztani a legjobbat. Alexandrit Epilight Dióda Nd-YAG Este-Lux Rubin PTL (szelektív fototermolízis) technológia IPL Quantum Természetesen mindenki úgy reklámozza a sajátját mint a "leghatékonyabb, legjobb módszer napjainkban"

 

Szőrtelenítésre a következő lézerek alkalmasak: Rubin, Alexandrit, Dioda lézer, valamint az Epilight. Az IPL Quantum és a Nd-Yag nem alkalmas szőrtelenítésre, egyszerű fizikai okból, ezeknek a  fénye nem nyelődik el jól a szőrszálak festékanyagában. Nem is erre a célra gyártják őket.

 

A rubin lézer lenne a legalkalmasabb a szőrtelenítésre, de sajnos iszonyúan lassú, icipici folttal dolgozik,  túl kis energiával. Mára lassan kiszorul a szőrtelnítő lézerek közül.

A jelenleg legjobb megoldás az Alexandrit lézer, elegendő energiájú, jól elnyelődik a szőrszálban, ha szkennert kapcsolnak hozzá, rendkívül gyorsan lehet vele szőrteleníteni.

A legújabb megoldás a dióda lézer, normál bőrön majdnem olyan hatékony mind az alexandrit bár kicsit lassabb. Előnye, hogy sötétebb bőrön is lehet használni azokat a tipusokat, amelyik un. extra hosszú pulzussal is tud dolgozni.

Az Epilight szűrőzött villanófény, normál bőrön kevésbé hatékony mint az alexandrit, viszonylag gyors, előnye, hogy sötétebb bőrön is használható.

Magyarországon van rubinlézer, szkenneres alexandrit, Epilight, hosszú pulzusú dióda viszont  tudtommal nincs. Yag és Quantum is van, de mint mondtam, az nem erre való.

Hogy a különböző intézmények melyiket hogy adják el, abban nem szeretnék állást foglalni. Sajnos a spektrum mindkét vége jelen van:Alapos, bőrgyógyász által végzett orvosi vizsgálaton nyugvó szakkszerű kezeléstől a kozmetikus által alkalmatlan készülékkel végzett kezelésig minden.