Tzp Creative Commons License 2004.10.27 0 0 20
"nem így van. a mai nyelvoktatás kurvára nem elég. leteszi a gyerek az érettségit, oszt csókolom, közel sincs a használható nyelvtudáshoz."

Na de akkor nem a meglevo rossz nyelvoktatas melle kene berakni 1 plusz nyelvevet, hanem a meglevot rendberakni. Ha meg rossz a nyelvoktatas, akkor eleve hiaba tanul tobb nyelvet a gyerek, csak azt fogja tudni, amit egy even at tanult. Talan meg a szintentartashoz se lesz eleg a meglevo nyelvorak.

Egyebkent ket fo gond is van ezzel a nyelvevvel:
1. 8 ev alatt (10 eves kortol 18ig) is el lehet normalis nyelvorak meleltt jutni egy aktiv eros kozepfokra minimum. Ehez "csak" vhogy a meglevo nyelvoktatasi modszereket kene atalakitani. Pragmatikusabba kene tenni oket.

2. Hiaba tanul egy even at intenziven nyelvet, sokat veszit a rakovetkezo evekben, megha vannak nyelvorak is. Masreszt bizonyos szint eleresehez evek is kellenek, ami ido alatt a tudas megerik az emberben. Ehez meg hozzajon, hogy bizonyos szokeszlethez (politikai, kulturalis, tudomanyos stb) fel kell nonie az embernek, hogy igazan ertse mirol beszel.

Nekem az a problemam ezzel az egesszel, hogy egy evet veszit a gyerek olyanon, amit elvegezhetne tulajdonkeppen menet kozben is. Csak a nyelvoktatast kene hazankban rendberakni.
Előzmény: Alhazred (18)