mpd Creative Commons License 2004.10.29 0 0 98

Üdv Béni!

 

""akiknek eszük ágában se volt kinyitni a szájukat, sőt fújtak azokra, akik kinyitották, aztán 90 áprlisától kezdve azt akarták bemesélni, hogy ők voltak az igazi ellenállók.""

 

Na ja. Tipikus fajta. Ugyanaz a mentalitás, mint az ellenállóknál.

Ismerek egy embert, aki '56-ban kituggya, mit csinált. 1988-ban vállalati párttitkár akart lenni, de az alapszervezet taggyűlésén valaki a szemére lobbantotta, hogy '56-ban levert valahonnan egy vörös csillagot.

Erre kapcsolatai révén, fenetuggya, hogy, szerzett egy igazolást egyenesen az MSZMP PB-től (nem vicc, ez igaz), amiben az állt, hogy makulátlan múltú káder, megbízható elvtárs. Ennek ellenére mégsem választották meg, mert azért a gyanú csakcsak fennmaradt.

Naésakkor! 1998 táján egyszercsak látom ám így október végefelé a megyei Igazmondóban a kitüntetett '56-os ellenállók csoportképét, és, igen, ott virított nevezett szóbanforgó is. És volt pofája átvenni a kitüntetést.

 

 

""Összekevered a szabadságot az egyenlőséggel.""

Akkor hát mi az a szabadság? Ha nem jár legalább törvény előtti egyenlőséggel akkor miféle szabadság ez? Na várj csak, tárgyaljuk ezt külön.

Előzmény: Profán Béni (93)