Sony Creative Commons License 2004.11.03 0 0 471

Kedves Judit!

 

Én is az őszi tüsszökkel kapcsolatban írok!

 

A kérdésem pedig az orrszívó használatára vonatkozna. Nekünk még nem sikerült használni. Mert a baba olyan félelmetesen tiltakozik miatta, hogy képtelenség volt.

Az orrszívó helyett mi azt a módszert találtuk ki, hogy ha túlságosan tele volt az orra, jó meleg vízben megfürdettük, és ott valahogy mindig megindult a váladék (gondolom a párától), amit ügyesen letörölgettünk. Ezenkívül nagy hasznunkra volt anyu megszotyogtatós módszere (pellussal az orrocska két felét könnyedén megnyomjuk párszor, és a megindult truyit óvatosan kitöröljük).

Viszont egyik módszerrel sem értünk még a közelébe sem azoknak a decinyi mennyiségeknek, amivel az ismerőseim dicsekednek. Sőt a naponta többszöri decinyi mennyiségeknek. A baba persze meggyógyult (mégpedig antibiotikum nélkül, azt ugyanis a helyettes doki írta fel, és mi elszabotáltuk - amikor ezt a kontrolon az igazi dokink megtudta, szó szerint felderült az arca :)

 

Tehát a kérdés: tutira ki kell azokat a deci mennyiségű taknyokat szívni? Megéri, hogy a bébi szétrettegi magát? Nem lehet, hogy csak azért jönnek a decik, mert amikor az előző réteget kiszedték onnan, a szervezet újra feltölti, mert valamiért szükség van ott rá?

Vagy (aggasztó gondolat!) a decinyi trutyik ott lapulnak még mindig a baba orrában, és felgyűlve majd gondot okoznak.

 

Csak azért szeretném tudni a véleményed, hogyha legközelebb megfázik, akkor érdemes-e újra próbálkozni az orrszívóval, mert most csak őrületes szerencsénk volt, stb.

 

Egyébként lassan megtanulja a babó az orrfújást ;) Azzal a kis szépséghibával, hogy az zsepit az orrához emeli, belefújtat, letörli, és utána (itt a szépséghiba ;) apró miszlikbe szaggatja a zsebkendőt :)

 

Sony