rferi Creative Commons License 2004.11.18 0 0 308

Na akkor referálok Alcosorb ügyben :)

Lement egy idény, és megosztanám a tapasztalatokat.

Szóval csíráztatáshoz nem használtam végülis fel.

Viszont a balkonnövények kirakásakor mixeltem egy olyat, hogy: egy zsák zsákos virágföld (50l), fél zsák kertből vett vályogos-homokos föld, és ebbe kevertem olyan két pupos evőkanál alcosorbot.Ebbe mentek a begóniák, petúniák, fuksziák....

És készítettem egy ágyást a házfal mellett is, aminél kiástam az alap mellett nyolcvan centi mélyen a földet, eltávolítottam a sittet, leszigeteltem az alapot guttabeta lemezzel és visszatöltöttem az eredeti földből negyven centit, majd a felső negyvenet a fenti keverékkel pótoltam.Ide jött egy tő klemátisz, két krizantén és két cserjés pimpó.Déli fekvésű,és soha nem esik oda az eső az eresz  miatt.

Általános tapasztalat nagyon jó.

Sokszor egy hétre is elfelejtettük a begóniákat az ablakban, ami szintén déli fekvésű.

Még csak meg sem szottyadtak.Hasonlóan a házfal melletti ágyással, azzal a különbséggel, hogy ott néha a két hét is ficcent ..... :(

A méretváltozással kapcsolatos aggályok feleslegesek voltak.Éppen ellenkezőleg viselkedett a keverék, mint gondoltam.Semmiféle zsugorodás nem volt megfigyelhető, és könnyen itta a vizet, nem tapasztaltam olyat, amit a sima zsákos földnél szoktam, hogy simán lecsúszik a víz a tálkába, a föld nedvesítése nélkül.

Bekeveréskor a zsákos föld erősen vizes volt, azt azonnal felszívta, és érdekes módon, alapos keverés után már meg sem lehetett találni a földben a meghízott zselédarabokat.Terepszínűek lettek. :))))

Összefoglalva: nekem tetszik