Regős Judit Creative Commons License 2004.11.21 0 0 479

Kedves Obody!

Elöljáróban hagy mondjam el, hogy nem értek egyet a törekvéseiddel. Szerintem nem jó  tudatosan beleszólnunk abba, hogy mi legyen a gyermekünk neme!
Nem mondom, hogy nem fontos, meghatározó eleme a nem a személyiségnek, de ha már a fogantatás előtt sem hagyunk a leendő gyermekünknek annyi szabadságot, hogy megválaszthassa, milyen nemmel szeretne rendelkezni,
akkor később se reménykedhet szegény az egészséges mértékű szabad választásban. Pláne nem, ha ráadásul a rokonoknak való megfelelésből akarja megválasztani a nemét! Az persze természetes, hogy az ember álmodozik, hogy milyen jó lenne, ha mondjuk 2 fiú után végre egy kislány születne, vagy fordítva!
Ezen kívül meggyőződésem, hogy nem véletlen az sem, hogy ki, milyen nemű gyereket kap, mivel van dolga az életében!
Ettől függetlenül, vannak már olyan kutatások, amelyek arra irányulnak, hogy el lehessen különíteni az ondóban az X (lányt nemző) és az Y (fiút nemző) kromoszómákat.
Ezeket a kuttásokat annak érdekéen végzik, hogy bizonyos nemi alapon öröklődő betegségeket el tudjanak kerülni. Pl. egy bizonyos élettel összeegyeztethetetlen izomsorvadásos betegség, mely a beteg legkésőbb 16
éves korára hosszú szenvedés után, biztosan bekövetkező halált jelent, csak fiú gyerekek örökölnek.
Ebben az esetben szerintem is megengedhető lehetne az előzőleges nem meghatározás. Úgy tudom Dr. Czeizel Endre foglalkozik behatóbban ezzel a témával!
üdvözletel: R.J.

Előzmény: obody (476)