Regős Judit Creative Commons License 2004.11.26 0 0 482

Kedves Manóvilág!

10 hónapos csecsemő egészses fejlődéséhez bőven elég az a táplálék kiegészítés, amit Te alkalmazol!  Alapszabály: semmit sem szabad eröltetni!

Én nem igazán vagyok egy jól szopó baba esetében a tejpépek, tejkiegészítők pártján. Főleg 10 hónapos baba esetében, ilyenkor az anyatej még fedezi minden fontos tápanyag és vitamin bevitelét. ami szintén előnyös direkt a Te babád részére állít elő ellenanyagokat egy esetleges vírus vagy baktérium fertőzés estére. Ami ilyenkor télen, lássuk be, különösen előnyös. gondolok itt, egy estleges megfázásra.

Ezen kívül, ismerek olyan, teljesen egészséges csecsemőt, aki másfél éves koráig, gyakorlatilag csak anyatejjel táplálkozott. Azért jó, ha alkalmanlént megkínálod  a korának megfelelő pépes étellel, aztán majd a kicsi kiválasztja, hogy mit kíván.

Az én lányom pl. 5 hónapos korában rávetette magát a banánra, amit éppen akkor ettem, és ragyogó szemmel nyalogatta. Egyszerűen látszott rajta, hogy izlik neki. Pedíg én azt gondoltam, hogy 6 hónapos koráig csak anyatejet adok majd neki, de másképp alakult. Aztán volt olyan, hogy 9 hónapos korában, csak répalevet ivott az anyatej mellé. Végül szép lassan kb. 15 hónapos korára jutott el odáig, hogy már mindenevő lett!
üdv: Judit

Előzmény: manóvilág (481)