Regős Judit Creative Commons License 2004.11.29 0 0 486

Kedves Nnik!

Van egy pár tippem, de így ismeretlenül elég nehéz véleményt formálnom, úgyhogy ezek ténleg csak tippek!
Először is azt kérdezném, hogy szopik-e még a kisfiad? Valamint, szoktatok-e együtt enni? Úgy, hogy Te is eszel a saját tányérodból, vagy együtt esztek egy tányérból.
Szóval, szokott-e téged enni látni, vagy csak mindíg őt eteted? Lehet, hogy amikor téged akar etetni, akkor leutánoz téged, amint őt eteted. Megpróbálhatnád úgy, hogy egy falatot ő etet téged, egyet te eteted őt.
Azt is lehetne, hogy leültök együtt enni és egy tányérból esztek ketten. Az is kérdés, hogy hány foga van? Lehet, hogy épp jönnek az örlő fogai, azért szereti a kezét  a szájába venni. Azon kívül, szerintem érzi, hogy bosszant
téged ez a dobálás dolog, és nagyon rá vagy állva erre a kézzel evés témára, és csak azért sem csinálja, hogy vele foglalkozz! Lehet, hogyha hagynád, hagy csinálja amit akar, és látná, hogy mindenki más rendesen eszik, ő is kedvet kapna hozzá.
15 hónapos korban még semmi baj nincs abban, ha etetnek egy gyereket. Főleg, ha többet jártok más gyerekek közé, akik már rendesen esznek, magától fog akarni úgy enni ahogy ők. Szerintem ne parázd túl a dolgot!
Az állkapcsa semmiképpen nem fog deformálódni az ujjszopástól, a fogait maximum szabályoztatni kell majd nagyobb korában, de ez sem valószínű!

Nem tudom miért, de nekem olyan érzésem van, hogy egy kicsit túl nagy az
elvárás benned a kisfiad irányában, és ő ilyen formában adja tudtodra, hogy -"Mami én még csak 15 hónapos kisfiú vagyok, tessék engem babusgatni!"- Lehet, hogy nincs igazam, de kiváncsi vagyok, hogy mi erről a véleményed!
üdv: Judit

Előzmény: nnik (485)