Regős Judit Creative Commons License 2004.12.10 0 0 497

KEDVES BESZERZŐ!

Abból amit leírtál nekem úgy tűnik, hogy talán egy kicsit görcsös a szoptatáshoz való hozzáállásod. Én most nem
techikai tanácsokkal szeretnélek téged bombázni, hanem a szoptatás lélektanáról írnék egy kicsit. Sokszor ott követjük el
a hibát, hogy azt hisszük, hogy a szoptatás egyenlő a táplálással, holott az csak az egyik funkciója. A szoptatás egy kisbaba számára a MINDEN! A szeretet, a játék,
az étel és ami a legfontosabb a biztonság. Azt szokták mondani, hogy egy újszülőtt valósággal anyát eszik! A te kisfiad még nagyon pici! Én nem vagyok biztos benne, hogy csak azért lesz hisztis estétre, mert nem kap eleget enni. ILyen pici korban a kisbabák, még
szinte teljes egészében az édesanyjuk (vagy aki a legtöbbet van velük) tükörképei. Nekem az az érzésem, hogy te is elég feszült vagy és aggódsz, hogy eleget eszik-e (ami teljesen érthető), és ezt veszi át ő is.
Azt is kérdezném, hogy honnan tudod ilyen pontosan, hogy mennyit eszik egyszerre, mindíg leméred? Sokszor van az, hogy fejéssel kevesebb mennyiség jön ki és szopizva több jön a ciciből.
Én azt javasolnám, hogy ne méregesd, hogy pontosan mennyi ételre van szüksége a babának. Bujjatok össze és igény szerint szopiztasd, mindíg! Akár 1 óránként is! Ezen felül, ha még úgy érzed, hogy éhes adj neki egy kis teát, vagy minimális mennyiságű tápszert. És főleg, ne akarj teljesíteni!
Ez ugyan fárasztó, de ha nem fogod fel teljesítménynek, hanem szeretetteljes gondoskodásnak, ha úgy tetszik szerelemnek, nem fogsz úgy kifáradni benne, mint most, és a tejed is pár napon belül be fog állni. Átfogsz kerülni egyfajta módosult tudatállapotba, amikor az idő
megszűnik körülötted és csak te és a kisfiad létezik. Tényleg a szerelemhez tudnám hasonlítani ezt az érzést. Egy gyötrelmes, fárasztó, de felemelő érzéshez.Én egyáltalán nem vagyok a méricskélés híve. Ráadásul a tej mennyisége napról, napra változik.
A kisbaba állítja be magának, hogy mennyire van szüksége. Ha kevés a tej többet szopizik, ha elég neki kevesebbet. Ezért lehet, hogy egyik nap akár tízszer is intenzíven szopizik, akár 1 alkalommal fél órát is, aztán másiknap csak 5 ször 10 percet. Aztán ahogy nő a baba már kevesebbet fog szopizni.
Én kitartást kívánok neked és mégegyszer mondom, hogy ne akarj teljesíteni add át magadd az anyaság művészetének. Esetleg megvizsgáhatnád a szoptatáshoz való viszonyodat. Téged meddíg szoptatod a mamád?
Az élet más területén mennyire vagy teljesítmény orientált? Válaszolj, ha van kedved!

üdv Judit

Előzmény: beszerzo (495)