fogtündérke Creative Commons License 2004.12.16 0 0 503

Nagyon köszönöm mindkettőtöknek! Igazából én is így éreztem, de a férjem olvasta valahol, hogy valaki ez után a csalódás után soha többé nem hitt a szüleinek, ezért elbizonytalanodtam... Mondjuk ott biztos volt vmi más gáz is:)

Ha már itt vagyok, kérdezek még 1-et: mostanában a kisfiam nem akar elmenni senkivel, nagyon sír, ha rábízom valakire, pedig utána nagyon jól érzi magát. Ha előre megmondom neki, hogy később jön a tesóm, és elviszi majd, egész addig nyafog, hogy nem akar menni, akár órákon át. Sírva megy el, de aztán akár 8 órán át is tök jól érzi magát, vidáman fogad amikor érte megyek. Miért van ez? Kisebb korában egyáltalán nem sírt, ha elmentem, valamit elrontottam? Komolyan kéne vennem, ha nem akar menni valahova? Lehet ennek mélyebb oka, amire figyelni kéne, vagy az számít, hogy végül is jól érzi magát? Én ezen parázok, nem a súlygyarapodáson, de hát mindenkinek kell valami, nem?:)

 

Egyébként, kedves Beszerző, én orvos vagyok, ha csak fog is:), és nyugodtan mondhatom, hogy elég alacsony a kisfiad súlygyarapodása, de azért nem katasztrofális, még belefér a normálisba is, nem kell agyonaggódni. Dobd el a mérleget, csak havonta egyszer vedd elő, és mindig szoptasd, ha hajlandó elfogadni a melled. Rá se nézz az órára, mert ugyanúgy nem 1 óránként kell szoptatni, ahogy nem is 3 óránként, hanem, ahogy Judit is írta: AKÁR óránként, vagy félóránként is, de lehet, hogy 2,5 - lényeg, hogy ahogy kéri. Ha sír, nyűgösködik, tátog, tedd mellre - ha 5 perc múlva megint, akkor újra! Tényleg vannak babák, akik szeretnek egyszerre nagyobb mennyiséghez jutni, de maguktól rájönnek erre, és annyi időnként szopnak, ahogy jó nekik. Sok sikert!