GaborPista Creative Commons License 2004.12.29 0 0 36

Kedves Zorki,

 

"Az is lehet célszerű intézkedés, aminek következménye látványosan rontja a köz életminőségét, ha ezzel még nagyobb baj kerülhető el."

 

A köz életminőségét főleg az adóemelések meg a jogbizonytalanság (habár ez utóbbi intézkedések hiánya miatt áll elő) rontja. Az adóemeléseket megette a fene, ha mellette továbbra is felduzzasztott és pazarló állami apparát műxik. A jogbizonytalanság meg olyanokból gyökerezik, hogy Magyarországon nem szabad 100 milla alatt lopni, meg olyan törvények vannak, amiket símán megszeghetsz, mert vagy szankció nincs hozzá, vagy mire tárgyalnák, addigra elévül.

 

"Mint mondtam csak az elvet helyeseltem, hogy a közigazgatásban dolgozót ne lehessen egy választás miatt elzavarni."

 

Igazad van: ne lehessen csak emiatt elzavarni. Viszont, a közigazgatásban dolgozók esetében az Alkotmány 3 § (3) szerinti elvnek köllene érvényesülnie, azaz a pártokat a lehető legtávolabb kellene tartani tőlük, mind a kinevezések, mind az elbocsátások tekintetében.

 

"A versenyszférával való összehasonlítás azért nem jó, mert pont a nagyobb biztonság, hosszabbtávú kinevezés miatt választanák a hozzáértő szakemberek is az államigazgatást, különben nem maradnának ott jó szakemberek, mert a versenyszféra mindig előnyben van"

 

Egy hozzáértő szakember nem tart attól, hogy szakértelmét másokéval is összemérje, sőt. Azt gondolom, a nyugodt állásokat keresők között nagyobb számban vannak azok, akik az életnek a mindenféle szakértelemtől távolabbi oldalán vannak.

 

 

OFF

 

"Ha ebből a mondatomból arra következtetnél, hogy Fideszt akarom propagálni, hát tévedsz, nem vagyok Fidesz hívő. Bár azt szörnyen furcsának tartom, ha véleményemet abból ítélik meg, hogy milyen párt szimpatizánsa lennék."

 

Nem írtam semmit se pártszimpátiád és véleményed közötti összefüggésről. Érveket mondtál, érvekre válaszoltam. A legkevésbé se minősítettelek.

 

ON

 

 

Előzmény: zorki (32)