illdii Creative Commons License 2005.01.23 0 0 17836

Cinc, Luci rétese:

"Az almásrétes a következő módon készült: 3 almát lereszeltem, hozzáraktam egy kotányi almássütifűszert (döbbenet, de semmi kulimász nincs benne, a legdurvább eleme a kristálycukor). A réteslapot olvasztott vajjal megkenegettem, piritott morzsával behintettem, almát rátettem, becsavartam, kívül is vajaztam, és be a sütőbe." (Amúgy 17,505-ös hsz.)

 

Én nem tettem bele ilyen fűszerkeveréket, hanem a reszelt almába tettem bele reszelt citromhéjat, citrom levét, cukrot, fahéjat és vanília esszenciát - így is nagyon finom volt:)

 

Sajtos zsölme (torkrisz tollából):

"Kb 1/2 csomag szárított élesztő, 50 dkg liszt, 10 g cukor, 12 g só, 5 evőkanál olaj( enyém kukorica)= 45 g, 300 ml víz. Ezt összekutyul, megkeleszt. Én 16 db-ot sütök, ezek kicsik. kb ha 9-10-be vágod, az lesz akkora mint egy rendes zsemle. Tetejét megkened felvert tojásfehérjével. 

200 fokon légkeveréssel 13 perc.

 

Én a mienket töltöm reszelt sajttal. Simán ujjacskával pici t széthúzom, bele reszelt sajt."



 

Előzmény: Cincoka (17834)