Törölt nick Creative Commons License 2005.01.24 0 0 70

Szia!

 

Nem vagyok ugyan GSM szagértő, de kb 3 féle dolog történhetik, nem feltétlen rendszertechnikailag megfelleő időrendi felsorolásban

 

a) AGC-zés, amikor összehagolják egymással a BTS (torony) és TE (készülék) a teljesítményeiket az optimális működéshez

 

b) "handover", ti. amikor egy BTS annyira foglalt lesz vagy a terjedési viszonyok miatt az adott BTS adott csatornája nem megfelelő, átáll vagy egy másik csatornára vagy teljesen új BTS-re

 

c) a rendszer "ellenőrzése", ami lehet ütemezett, vagy véletlenszerű - szvsz ezt még a szagembereke sem mind tudják;-D - és nem más mint a SIM regisztráció újraérvényesítése.

 

Egyik sem jár a "beszédcsatorna" megnyílásával, tehát nem kell aggódni.

 

Azt azonban tudni kell, hogy egy bekapcsolt mobil és a BTS között egy alapvető szinkronizációs bitfolyás mindig van, ez 4,6ms-onként ~0,5ms ideig tartó RF pulzálásként "hallható", és amennyiben a torony túl messze lenen (nem feltétlenül fizikailag!), akkor az 5W-os csúcsteljesítményt is ki akarja adni magából a TE, ami meglehetős nagy helyi térerőt jelent.

 

EZT hallod Te néha-néha

 

Általában viszont csak a töredék teljesítményen üzemel - különben nem is bírná a legjobb Li-Ion akksi sem sokáig;-DDD

 

Viszont ha egy érzékeny(ebb) erősítőeszközt teszel mellé (esetleg egy szkennerrel nézed a GSM csatornákat), akkor hallhatod a GSM "pulzáló" adását ;-)

 

 

Üdv!

Maus Róbert/Robi

(mikimaus)