Seki Waker Creative Commons License 2005.01.25 0 0 43

Kell-e tényleg önálló liberális párt?

 

A válasz egyszerű: kell. Mi az hogy, nagyon is. Egyrészt egy szodem jellegű és egy liberális párt együtt nagyobb hányadát fedi a politikai orientációknak, mint egy liberális beütésekkel is bíró szocdem jellegű néppárt. Oszt két külön párt az két külön érdekszféra, így kevésbé megy olajozottan a levajazás, hogy egy zsírsavas képzavart is mondjak már. Oszt sokan vagyunk, akik Gyurcsány ide, Gyurcsány oda sohasem szavznánk az MSZP-re, bár nincs kifogásunk az MSZP-SZDSZ koalíció ellen. Oszt még a magyar választási rendszer is olyan, hogy két párt több mandátumhoz jut, mint egy. (Ezt csak halkan mondom, hogy a Fidex meg ne hallja.)

 

Az MSZP retorikában, kulturális megnyilvánulásaiban nagyon sokszor "lenyúlta" az SZDSZ identitásának részeit

 

Valójában persze pont ez a legnyomósabb érv az SZDSZ létezése mellett. A politikában nincs szerzői jog, és ha komolyan gondoja egy párt, amiket hirdet, akkor csak örvendezhet azon, ha más pártok is magukévá teszik az eszméiket. És e tekintetben az SZDSZ igazán sijeres párt volt a jelenleg is tartó kormányzati ciklusban, iszen rengeteg liberális elképzelés emelődött át a kormányprogramba. Nem úgy, mint 1994 és 1998 között. Oszt, ha nem lenne SZDSZ, akkor a szocikat senki sem korlátozná a népboldogításban, és lenne itt olyan progresszív adórendszer, hogy csak na. Nu, ezért nem fogok én sose az MSZP-re szavazni.

 

Jelzem a magam részéről  sokkal kisebb katasztrófának érezném egy esetleges 2006-os kormányváltás esetén Fidesz-MDF koalát is, mint az egyedől kormányzó győzelemittas és revans vágytól fűtött Fideszt.

Előzmény: sierra (42)