nyman Creative Commons License 2005.02.21 0 0 185

Na kicsit felhozom, mert a szadesz fel akarja venni a liberalis part utotagot.

 

Javasolnam a kedves kozvelemenykutatoknak, hogy meg most kellene egy kozvelemenykutatas, hogy legyen viszonyitasi alap, hogy ki mennyire asszocial a liberalisrol a szelsosegesre. Utana kone egy a jovo evi valasztasok magassagaban, hogy lehessen latni hova tolodik ez az ertelem.

 

Mas:

"És végül: nem hiszem, hogy létezne dedikált cigány-bűnözés. Ez ugyanis azt feltételezné, hogy a cigányok rendelkeznek valamilyen genetikai tulajdonsággal, ami őket bizonyos bűncselekmények elkövetésére sarkallaná." 

Mint ahogy mar az elottem szolo is jelezte, nem genetikai, hanem kulturalis. Barmennyire is probalnak kodositeni, vannak olyan cselekmenyek, amik nagy valoszinuseggel egyik vagy masik csoporthoz kotheto, ami lehet akar nemzetisegi alapu. Pl. ha a helyszire szarnak, akkor jo esellyel cigany vot az elkoveto. Meg nem biztos, hogy minden esetben az, vagy az sem, hogy mindig meg kell tortennie. Altalaban akkor teszik, ha betoresnel nem jarnak kello sikerrel.

 

Ugyanigy buncselekmenyt az elkovetes modjabol lehet kotni, orosz, csecsen, olasz, ukran, kolumbiai stb. maffiahoz, vagy 30-40 ev kozotti ffi elkovetohoz (eletkor szerinti diszkriminacio?), iszlam  vallasu vagy veluk szimpatizalo elkovetohoz stb. stb. vagy amikor a jellemrajzok keszulnek egy elkovetorol, akkor is lehetnek csoportokhoz kotheto vonasok. A megtevesztest soha nem lehet kizarni, de sok esetben jol szukitheto a kor.

 

Előzmény: Alpári Gnác (183)