Amart Creative Commons License 2005.03.02 0 0 499

Méltón emlékezni lehet Trianonra, de ebből politikát csinálni ma Európában politikai balgaság. A népet pedig ezzel hülyíteni, hiú ábrándokba ringatni, alávaló cselekedet.

 

Ha megnézzük a történelmi folyamatokat ma olyan ponthoz értünk, ami majdan a jövőben valószínüleg a megosztottság megszünésének lesz a történelmi dátuma. Legalábbis minden ebbe az irányba mutat. Országhatárok megszünnek, gazdaságilag elkülönült területek egységes gazdasági rendszereket alkalmaznak, a népek nemzetiségük fenttartása mellett bátran dolgoznak, élnek a szomszédos országban függetlenül attól, hogy a történelmi igazság szerint az adott területnek melyik országhoz kellen tartozni. Ez a mai folyamat, és aki ezt nem látja az szembe akar menni a világgal.

Trianon egy nagy bánata minden magyarnak, de ennek egy a "nagy magyar szívet" kiengesztelő látványos felszámolása több kárt okozna hazánknak mint hasznot. Ma szerintem az a megoldás, hogy fejlesszük a magyar kulturát, segítsük a határainkon túl élő magyarokat nemzeti értékeink megtartásában, érjük el, hogy a magyarság szaporodjék és akkor magyar lesz Erdély, a Felvidék, stb.

 

Egyébként Orbánra mindig is jellemző volt az ilyen ripacskodás.

Előzmény: tvonitu (484)