Törölt nick Creative Commons License 2005.03.29 0 0 92

 

  Főleg CeltiC-nek, de Neked is, M.H. topiktársam!

 

Azért ezt a sok felvágós fakabátot úgy rúgnám valagba ahogy csak lehet!

 

Ügyészségi (!) hivatalos kérés nélkül szolgáltató még azt sem adhatja ki (törvényesen), hogy KI kívott, nem csak azt, Te kit hívtál! Azaz még sk sem kérhetsz rád irányuló híváslistát ügyészésgi közreműködés nélkül.

 

HA valaki ilyen adatokhoz jut, függetlenül attól, melyik hatalmi ágban milyen fokozatban működik ÉS nincs felhatalmazása, az börtönbe kerül. Sic!

 

HA valaki pedig ilyesmivel kérkedik, csak azt vállaja magára, hogy jogtalan adatkezelésért és illegális információgyűjtésért minimkum a kirúgatását vállalja.

 

HA pedig a szolgáltató részéről valaki ilyen adatokat úgy szolgáltat ki (és ezek a hozzáférések visszakereshetőek!), hogy arra feljogosítva (alanyi és tárgyi értelemben egyaránt) nem volt, úgy nem csak kiíúgásra ÉS börtönre, de komoly anyagi kártérítésre (szolgáltató és "megfigyelt" felé) is felkészülhet terheltként!

 

   Motohacker!

 

A GSM rendszer nem homogén! CSAK a GSM CELLÁS rendszer homogén - onnan kezdve, hogy kilépsz bármilyen más hírközlési közegbe (pl. tranzit hálózat, de akár a BTS-BTS mikro összeköttetések), már nem is GSM -ről van szó.

Szlgáltatási szinten persze értem, hogy "egybeolvasztod", de ezek a felismerő-analizáló-tároló rendszerek az összes hírközlési rendszerre működnek.

 

Egyébként az összes (!) párhuzamos beszédperc rögzítése is reális, de tudtommal itthon ez (még?) nem került bevezetésre - ez USA mentalitás, és nem is biztos, hogy annyira hatáékony, mint amennyire első körben tűnhet...

A célzott megfigyelésekre (A-szám, regisztrációs adatok stb. alapján) viszont nem kell igazán nagy(obb) beruházás, mint amit eddig belefeccöltek.

 

Üdv!

Robi

Előzmény: Törölt nick (88)