BZoltan Creative Commons License 2005.03.30 0 0 884
Drága bajtárs :) Nem kell itt a posztromantikus pátosz... nem azért nem ugranak Magyarországon az ejtőernyősök, mert a csúnyabácsik midnenféle szabállyal lehetetlenné teszik, hanem azért, mert Szlovákiában _olcsóbb_.

Amúgy meg mondom.. 300 ugrás felett nincs is jelentős mérletkorlátozás... ennyi ugrás cirka 2-3 szezon alatt összeszedhető. Ha meg nem ugrasz ilyen sokat, akkor meg talán jobb is, hogy nem erőlteted a kis ernyőt.
300 alat viszont tényleg szigorú a szabályzat.

Én a FAI jogosítványom megszerzése után 150-es Sabre-val ugrottam és akkor cirka 1.3 volt a szárnyterhelésem... ugyanezzel a kuplával toltam 700 ugrásig amikor váltottam a 135-ös Stilettóra amit azóta is ugrok nagy megelégedéssel. Jelenleg 1.65-ös a terhelése a kupolának.

Szóval igen... egy ilyen szabályzat engem is érzékenyen érintett volna, de ahol én ugrottam, ott a kereskedők nem adtak el százugrásos mágusoknak kisméretű, elliptikus kupolát és az első veszélyes manőver után csont nélkül tiltotják le a kolbászt aki barmul.

Meg amúgy is...a sport fejlődik és biztonságosabb lesz napról napra. Jópár évvel ezelőtt a hajnalig tartó ivászat után 2-3 óra ájulással kipihenve mentünk reggel ugrani. Manapság bizony szondázás van nálunk a nagyobb bulik utáni reggeleken.

z
Előzmény: englishman (880)