BZoltan Creative Commons License 2005.03.30 0 0 893
A szélcsatorna az egyik leghatékonyabb szabadesős "száraz" képzés. A helyes testtartás és a precíziós manőverezés rendkívül intenzív gyakorlását teszi lehetőve.
Egyszemélyes szélcsatornázásban nem sok poén van, igazán annak van értleme, ha egy rutinos (szélcsatornéban jártas) oktatóval párosan gyakorolsz.
Észrevehetően fejlődni 1-2 órás szélcsatornás szessön során lehet. Az első 15-30 perc feltehetőleg a szélcsatornához szokással telik el, hiszen valamellyest azért más mint a valódi szabadesés ahol egyrészt ugye nincsenek falak :) másrészt a relatív szél is sokkal homogénebb.
A szélcsatornás gyakorlás költsége a legritkább esetben kevesebb mint az ejtőernyőzés. Ugyanakkor 15-20 perces folyamatos zuhanást és így ilyen intenzív gyakorlást csak a szélcsatorna éri meg, ezért akinek lehetősége és pénze van az mindenképpen próbálja ki.

Az viszont tény, hogy a szélcsatornában semmi olyat nem lehet elsajátítani amire ne lenne lehetősége a kitartó és türelmes ejtőernyősnek ugrásról-ugrásra, 60 másodperces tételenként. Ezért én személy szerint nem tartom igazán nagy kunsztnak a szélcsatornát, ugyanis én szeretek ejtőernyőzni és szeretek a haverokkal hajtogatás közben poénkodni, szeretem stírölni a tanulólányokat miközveb küzdenek a hatalmas kupolákkal. Szóval szeretek mindent ami a szélscatornában nincsen :)

z
Előzmény: phoenix (892)