BZoltan Creative Commons License 2005.03.31 0 0 912
Az a baj, hogy ez még nem elég... ugrani ott lehet ahol van ugrás. Ugrás meg ott van ahol hatékony oktatás van. Olyat meg csakakkor lehet csinálni, ha korrekt és rendes oktatási rendszer van.
Minden az oktatáson múlik... és ezzel bizony problémák vannak Magyarországon, nem is kicsik.

Én már évek óta mondom magyar eje cimboráimnak, hogy röhely és szégyen, hogy Magyarországon ahol Bécs, Belgrád, Prága, Budapest és Pozsony egy olyan néhányszáz kilométeres körön belül van aminek a közepe Magyarországon van... 15-20 milliós potenciáilis ejtőernyős piac van egy olyan helyen aminek a klímája _tökéletes_ az ejtőernyős sporthoz. Az ország jogi környezete a legteljesebb mértékben kivállóak az ejtőernyős sporthoz. Túristák milliószámra járnak Magyarországon, szóval tandemparadicsom is lehet az ország... A gépfenntartás és üzemelteteés messze olcsóbb mint euópában bárhol máshol.... Erre megy a tehetetlenség és az amatőrség.

Egyetlen dolga lenne a magyar ejtőernyős társadalomnak... összefogni, leülni egyszer közösen. Alapítani egy demokratikus és működő ejtőernyős szövetséget és koncentrálni a huszonmilliárd jelentéktelen klubbot egy nagy klubba és lehetetlenné tenni a kereskedelmi, klubbon kívüli oktatást és tandemezést és a klubbosított rendszerben évente garantáltan magas áron kiképzett sokszáz tanuló és sokezer tandem nyereségéből fenntartani egy világszinvonalú klubbrendszerű DropZone-t és biztosítani a vidéki klubbok megélhetését is.

Aki nem hiszi az nézze meg, hogy hogyan működik Gryttjom-ban a svéd klubb vagy hogyan működik a mi klubbunk 40 éve Helsinkiben...és még sorolhatnám...


z
Előzmény: phoenix (911)