BZoltan Creative Commons License 2005.04.01 0 0 914
"DropZone != Klubb"

Tévedsz, a piac mérete határozza meg a dolgot. Magyarország elég nagy piac ahogy egy fantasztikusan működő klubrendszert hozzanak létre és túl kicsi aaz amerikai típusú professzinális DZ-hez.

Úgy tűnik nem érted (ne aggódj nem vagy egyedül) azt mit aziménti nemrövid hozzászólásban próbáltam megvilágítni... Hogy _nincs_ ejtőernyős sport csak úgy, hogy ugyanazon rendszeren belül az oktatás és a tandem ynereségével dotáljuk a többi ejtőernyős ugrását... Ez még a kereskedelmi DZnál is így van. A DZ és a klubb közöt a különbség ott van, hogy a keresedelmi tevékenység szükségszerűbben drágább és ezt az árkülönbséget nem biztos, hogy a piac tudja tolerálni.
Meg amúgy is... ha lehet akkor miért ne legyen olcsóbb klubbrendszer?

"Te sem venned szivesen, ha vki elvenni a tandem papirodat es azt mondana, hogy marpedig csak igy vihetsz utast es foleg ha a draga felszereles is a tied lenne."

Nem érted, de nem baj.

Ami miat Finnországban nincs magántandem az azért van, mert központilag szabályozva vagyon, hogy ejtőernyős oktatást csak olyan szervezeten belül lehet végezni ahol van a légügyi törvényben előírt oktatási rendszer.
A tandem pedig eje oktatás... vagyis csak akkor ugorhatsz tandemet, ha az oktatási tananyagod elfogadott és rögzített és van főoktató meg szakmai vzető. Ez fontos része az okatási minőségnek és következetességnek.

Továbbá az is elő van írva, hogy oktatni csak olyan felszereléssel lehet amit a a légügyi szabályozás által elfogadott karbantartó rendszer üzemeltet.
A tandem pedig oktató ugrás, vagyis a tandemhez jogosítvánnyal rendelkező karbantartó szakember gárda kell.
Az is elő vagyon írva, hogy a tanulóugrásokra _rendes_ biztosításnak kell lennie...nem párszázforintos átverésnek, hanem a valódi kockázatokat fedő baleset biztosításnak és az oktatót védő felelőségbiztosításnak.
Nálunk többtízezer eurós baleseti biztosítás jár minden tandemhez és a tanuló ha akarja sem tudja beperelni a tandempilótát.


Namost kiváncsi vagyok, hogy ezen feltételek mikor és hogyan teljesülnek Magyarországon.

Az meg hogy Magyarország elindultva a kerskedelmi eje felé az egy baromság...A magyar eje toporog a 80-as évek vége fele és az anarchia meg a fejetlenség indult be. Miközben a korrekt klubbok szenvednek mint a kutya.

"3 magyar osszejon - civodik."

Szerintem ez csak akkor igaz, ha az a 3 magyar az 3 hülye magyar...

z
Előzmény: phoenix (913)