Aksi Creative Commons License 2005.04.08 0 0 107
MikiMaus!

Jo, hat akkor en is elnezest kerek a csipkelodesert - csakhat mar annyi pongyolasag elojott ebben a topikban, hogy kicsuszott :)
GSM-bol nem mukodok oktatokent.

"Szerinted milyen logika (ütemezés) alapján kérdez rá a GSM operátor vezérlő/admin (?!) rendszere .... - nem forgalmazó TE esetén, azaz ekkor milyen sűrűsééggel végez UL-t?"

LU-t. Location Update-ot. Van periodikus es nem periodikus verzioja, pl. nem periodikusat akkor csinal amikor bekapcsolod (altalaban, ez se mindig igaz)
Te a periodikusra kerdeztel, ez meg attol fugg, hogy az adott VLR-ben (Visitor Location Register) hogy van beallitva a timer pl. 4 orankent.


"Az új készülékek esetében viszont (és ez jó tapasztalat!) meggyőződésem szerint a gyártónak KÖTELESSÉGE közölni az ilyen lehetőséget, sőt az operátornak is, ha nem óhajt később pereskedni."
En meg nem ugrottam erre, csak ugyis be akartam irni mar regebben hogy ilyen is lesz.
Szerintem meg lesz emlitve, mint uj feature amit senki se fog eszrevenni. Aztan meg meg se lesz csak annyi, hogy teljesiti ezt es ezt a szamu szabvanyt (aminek ez egy resze lesz)


"Mert ez - már onnantól, hogy egy kódot feltörtek - bűncselekmény, nem?!"
Valoszinuleg az. Le fogjak sz@rni nagyivben akik csinaljak.

Amugy nem is feltetlenul rossz ez az iparagnak, uj loketet ad majd a 3G terjedesenek (annak kodolasa biztonsagos jelenleg)

"Amúgy az Általad írtak emlékeim szerint - tán épp itt az Index-en - megjelentek magyarul, de őszintén szólva annyira vettemkomolyan"
Biztos, nem tudom. Van alapja.
Mellesleg az uriember, aki a GSM toreset eloszor publikalta az az Adi Shamir, aki az RSA algoritmusban az S-et kepviseli. (az RSA nyilvanos kulcsu titkositas meg ma minden diszkrecionk alapjat kepezi a vilag minden elektronikus teruleten)


Előzmény: Törölt nick (104)