Regős Judit Creative Commons License 2005.04.11 0 0 565


Kedves Fórumozók!

Ugyan Julkónak már emailben válaszoltam erre a kérdésére, de mivel néhány olvasóm jelezte, hogy kíváncsian várta volna a fórumra is a válaszom, hát íme:

Azt gondom, hogy egy kicsit tudatosabb , kalóriaszegényebb táplálkozástól és némi sporttól biztosan nem fog elmenni a tej. Sőt! Jobb minőségi tápanyagtól még több és jobb is lehet. Ha valaki úgy érzi, hogy itt az idő, elég a hájból, csak bíztatni tudom az elhatározásában ! Fontos, hogy semmi drasztikus fogyókúrába ne kezdjünk, mert abból úgyis jojo effektus lesz. Azaz a gyorsan leadott kilók gyorsan vissza is jönnek! Véleményen szerint a kilóknak funkciójuk van az ember életében. Ha nehezen mennek le akkor érdemes végig gondolni a táplálkozásunkat. MIkor eszünk, mit eszünk, mennyit eszünk. Érdemes 1-2 napig írni is akár. Érdekes következtetéseket lehet ezekből levonni. Egyszer én is írtam egy ilyen naplót, és kiderült belőle, hogy este mikor lefektetem a gyerekeket, szinte rutin szerűen megyek a fridzsihez és amit ott találok azt szépen megeszem. Függetlenül attól, hogy éhes vagyok-e. Ezzel jutalmaztam magamat egy fáradt nap után. Napközben pedíg azt ettem amit értem, gyerekek maradékát, kenyeret, kolbászt, sütit, pogit, mindent ami volt. Arra már nem volt időm, hogy magamnak külön készítsek valami olyan kaját, ami kevésbé hízlal. Amikor ez nyilvánvalóvá vált, tervet készítettem, és minden nap plussz fél órát szántam saját kajám elkészítésére. Eleinte nehéz volt lemondanom az esti nasiról, de ahogy láttam az eredményt, úgy volt egyre könnyebb.
Van, hogy az embernek csak a tudata kívánja az ételt a testének nincs is rá szüksége! Szerintem fontos, hogy mindenki a saját ütemében, és saját elhatározására kezdejen bele a fogyókúrába. Még jobb, ha életmód váltást tervez, mert az hosszú távú és akár egy életre szól.
üdv: Judit
Előzmény: kerteszjulko (564)