crumerum Creative Commons License 2005.04.12 0 0 181
Sziasztok!

 

Az esztergomi Bogáncs Kutya és Kisállaotthon 2004. tavaszán alakult, kifejezetten azzal a céllal, hogy a környék árva kutyáinak, gyepmesteri telepre kerülő, kidobott, leadott, megunt álaltoknak átmeneti helyet biztosítson, majd testileg és lelkileg is egészségesen, oltva, féreghajtva felelős, új gazdához adja őket örökbe. A megalakulás óta közel 150 kutyát adtunk ki felelős, szerető gazdához és jelenleg gondozott 50 kutyánkkal  együtt 200 körül van a megmentett kutyáink száma.

Ez nem kis szám, hiszen menhelyünk nincs, telephelyünket, aláírt szerződéssel is mindössze néhány hónapja kaptuk meg a várostól. Ennek ellenére 2 éve belül terveink szerint egy 50 férőhelyes, európai színvonalú menhely áll azon a helyen, ahol most mondhatni semmi sincs.

 

Az elmúlt pár hétben hatalmas mennyiségű kutya érkezett, gazdihoz viszont sokkal kevesebbet sikerült jutatnunk, így kutyáink száma 50 fölött van, akikkel sajnos teltházunk lett. Ez azt jelenti, hogy a szomszédos gyepmesteri telepre beérkező kutyákat sem tudjuk már átvenni a kötelező 14 napos megfigyelési idő után, mely leteltével nekik nem kötelességük tartani a kutyákat (viszont az újonnan érkezőket el kell tudniuk helyezni).

 

Ebből adódóan kutyáink számát sürgősen csökkentenünk kell, minél többüknek kell gyorsan, megfelelő helyet keresnünk.

Kérünk Téged is, ha tudsz a környezetedben olyan embert, aki kutyát keres, és szóba jöhet számára egy szerencsétlenebb sorsú, esetleg rossz előéletű, vagy akár bántalmazott kutya is, akkor ajánld neki a Bogáncsotthon kutyáit! Tapasztalatból tudjuk, hogy ők legalább olyan okosak, szófogadóak, ragaszkodóak és hálásak (ha nem ragaszkodóbbak és hálásabbak), mint szerencsésebb társaik!

 

„Tegyünk együtt az elárvult állatokért!”

 

Mindegyik kutyát oltva, féreghajtva adjuk ki, örökbefogadási nyilatkozat kitöltése után.

www.bogancsotthon.fw.hu

Laborczi Klára, elnök: 30/520-56-33

Greinerné, Zsóka: 30/482-7245 (14-20 óráig)

Mészáros András, gyepmester: 30/276-78-09 (08-18 óráig)

Bagi Fruzsina: 20/581-80-11

telmamax@invitel.hu

 

 

 

A fenti írás tudatában Béni és Mogorva, az előzményben megjelölt két tacskókever kutya SÜRGŐSEN gazdit keresnek!!!

Előzmény: crumerum (179)