Törölt nick Creative Commons License 2005.04.19 0 0 8
Ez nem államosítás. Az államosítás fogalma alatt Magyarországon a kommunista rezsim törvénytelen rablásait értjük. Nem alkalmazható ez a fogalom Magyarországon, épp úgy nem, mint pl. a szanálás szó sem, mert a szanálás (sanirän, ha jól rémlik a németben) szót, illetve az eredeti jelentéstartalmát is tönkretették - minő érdekes, már megint csak - a kommunizmusban. Ahogy a szanálás mást jelent, mint a sanirän, úgy az államosítás sem alkalmazható sem az eredeti, sem a nyugateurópai módon, mert itt nálunk már nem azt jelenti, amit egyébként.

És azért sem, mert itt nem korábban magántulajdonban levő cégek állami megvásárlásáról kell, hogy szó essék, hanem korábbana nemzeti vagyon részét képező cégek, vállalatok, ágazatok stb. visszavételét a nem egészen biztos, hogy azt teljesen legitim módon bíróktól, megszerzőktől, működtetőktől.

A betörőnél, kocsitolvajnál stb. is, ha megtalálják az ellopott értékeket, akkor azt visszakapja az eredeti tulajdonos. Így kell eljárni majdhogynem a nemzeti vagyonnal is: vissza kell venni, mert különben nem hogy a nemzet, de még az ország működése, működtetése sem szavatolható, azaz felelős kormányzat nem működhet jóformán.
Előzmény: Caidhan (4)