Mijo Creative Commons License 2005.04.21 0 0 267

 

Antalom, engedd meg, hogy mutassak neked valamit, amit eddig vélhetően nem vettél figyelembe.

 

Íme:

 

"Fórum »  Regionális közösségek »

 

Mijo Baja Klubja

 

Zárt klub Mijo vendégei számára, Bajával és a Bajai Régióval kapcsolatos kérdések megbeszélésére"

 

Ezt a klubfórumot ezzel a felvezetővel bocsátotta rendelkezésemre, klubtagjaink rendelkezésére a gazda, azaz a helyet és lehetőséget adó Index.

És ha hiszed, ha nem, én erre büszke vagyok, ilyen valamit nem akárkinek jut osztályrészéül. Nekem és azoknak, kik felvállalják a beazonosítható fórumozást, úgy hozta a sors, hogy adottá vált. És hidd el, nem véletlenül van emiatt számtalan irigyünk, nem véletlenül savanyú a szőlő, azaz folyamatos cél klubfórumunk totális szétzilálása.

Volt egy nagyon randa dobás, amit én soha nem fogok tudni megaláztatásunk miatt megbocsátani, ez a több hónapon át tartó olvashatatlanságunk, amit pár hete feloldottak.

Ennek a karanténnak a fő oka (egyesek imádták ketrecnek aposztrofálni), ha hiszed, ha nem, az a "világmegváltó" politizálás volt, amit jellegében nem egy klubfórumba valónak tart az Index. Ugyanis nem véletlenül tömörítették a politikai témaköröket egy szakajtó alá (lásd: PoliDili), ahol az ott zajló "sajátos légkör" miatt, egyetlen nick virtuális életére sem érdemes komolyabb fogadást kötni.

 

Nos, kérlek, a te eddigi fórumtündöklésed alatt minden 100 hozzászólásodból 95 klubfórumon kívüli. Szuverén jogod, hol írsz. És miről írsz. Számodra a klubfórum témakörei érdektelenek, neked ez a város úgy jó, amilyen. És én ezt esetedben bizonyos értelemben meg is értem, hiszen lényegében e város emlőjéből csepeg ajkaid közé az életet tápláló tejecske.

 

Tehát számodra, mint azt a fórummúltad is bizonyítja, a magad módján folyó politikai "elemzések" a fő vezérelv, ami leginkább abból áll, hogy be-beidézel hol egy-egy jobboldalt magasztaló, hol egy-egy balodalt bíráló írást, majd afféle félmondatokban hozzácsapsz valamilyen megjegyzést, mely általában vitákat, sárdobálást, mocskolódást generál a tőled eltérően gondolkodók részéről. És ezek a tőled eltérően gondolkodók szinte kivétel nélkül olyanok, akik hol különböző, hol egyező okok miatt nemkívánatosnak minősültek a mi klubfórumunkban.

Na most, számomra ebben csak az az irritáló, hogy klubfórumunkban alig-alig szólóságod ellenére is ilyenkor mi a vád, hogy a "Mijóék jönnek át ide basztatni bennünket"! Csak mert te köztudottan barátom vagy, csak mert te a klubos passzivitásod ellenére is a klubfórum jegyzett tagja vagy.

Hát a nagy tarka magyar faxt! Velem és a klubfórummal ilyenkor ne azonosítson senki! Se téged, se mást! Tőlem nem kellett, hogy a Wágner velem kapcsolatban bármit is kérjen, hiszen nagyon jól tudja, hogy én évek óta nem írok olyan szférába, ahol irritáló lenne a jelenlétem (nevezzük ezt "túloldalnak"), ahogy azt is jól tudja, hogy az őáltala rendelt diszkriminációnak köszönhetően jogom sincs írni klubfórumon kívül sem a Mijo, sem a Muity Mijo ident nickemen. Gondolom mindezért kárpótlásul adta a Mijo Baja Klubja egyediséget. A diszkriminációt visszautasítom, az egyediséget ugyanakkor köszönöm. Nagy zsugás a vén gazember, nem véletlenül Wágner úr a neve.

Neked abban van szerencséd, hogy eddig még nem volt "szerencséd" közelebbi kapcsolatba kerülni más, kevésbé joviális változataival, mint például a Zaturek Manfred, hogy Papa Krestről, a virtuális bérgyilkosról ne is szóljak. Ha sokáig akarsz fórumozni, és ne adj sors, ezek szólítanak meg, akkor inkább sóhajts jó mélyeket, és lassan komótosan gondolkodj el a múlandóságról.

 

Egy valamit nem vettél tudomásul: arrafelé, ahol te leginkább igyekszel "kiteljesedni", bizony a cuculista, mitöbb még az azt is megelőző ideológiai tömörülés a fő jellemző (hejnekkenfanság), és az ilyen egy köztudottan baloldali beállítottságú Index esetében dédelgetett szekciót kell, hogy jelentsen.

Igen! Az általános elvárások ellenére, ott folyhat "világmegváltó" politizálás, mitöbb politikai színezetű rágalmazások, becsmérlések, IRL-adatokkal visszaélő módszeres ellehetetlenítések, hosszan sorolhatnám még, mert azokkal szemben - ha tetszik ez neked, ha nem - te, én, mi csak másdorendű felhasználói lehetünk az Index fórumainak! "Átugatni", "idézgetni" - Wágner fő bajai - csak nekünk nem szabad, "odaát" ennek semmi akadálya sincs, intézkedés hiánya miatt talán még ösztökélve is érzik magukat minderre.

 

Mindez természetesen nekem sem tetszik, undorral tölt el, de vedd már végre észre, a hatalom nem a mi kezünkben van, a hatalom nem a mi kezünkre játszik, úgy játszhatnak velünk, mint macska az egérrel, ahogy kényük és kedvük tartja.

 

Van még két dolog, amit nagyon határozottan a figyelmedbe szeretnék ajánlani: ez a kettő pedig az, amit szóban mondtam el neked bizonyos "furcsaságok" okozataként, és melyekről itt a fórumokon nem vagyok hajlandó szót váltani. Sok mindenről szólok, de van pár dolog, melyekről én is bölcsebbnek tartom hallgatni!

 

A legutolsó szempont pedig, amit szintén nem vagy hajlandó figyelembe venni (fogadni mernék veled, hogy a Modus Moderandi sosem volt még olvasmányod), és ezt inkorrektsége miatt akár valóban legutolsó dolognak is tarthatjuk: az Index fórumain történő intézkedések SZUBJEKTÍV alapon nyugvóak, senki sem köteles beszámolni döntése okairól! Erre varrj gombot, öcsipöcsi!

 

Öllel: klubtársad

 

 

Előzmény: farkasanti (266)