Tamás Creative Commons License 2005.04.29 0 0 57

Olvasgass es gondolkozz, mielott olyasmik kimondasara vetemedsz, hogy az USA onzetlenul, holmi humanitarius erdekek szem elott tartasaval avatkozott be barhol is a vilagon.

 

B@szomalássan kérlek, hol írtam ilyen baromságot???

 

Pusztan ennek a kimondasa meg nem tesz engem izolaciossa. En tamogatom a humanitarius alapon valo beavatkozast. Csak eddig meg nem lattam erre peldat.

 

Szerintem előszr tisztába kéne jönni a beavatkozás fogalmával. Beavatkozás pl. a Ruandai Nemzetközi Törvényszék felállítása is, mert elviekben sérti Ruanda mint szuverén állam joghatóságát. Aztán mi az alapja szerinted? Mert hogy nem valami anyagi vagy egyéb érdek, az fix (ennek a törvényszéknek a működtetése többe kerül, mint az egész ruandai nemzeti jövedelem).

 

(Bosznia nem onkentes volt, mielott kozbeszolsz.

 

Hát akkor? Hogy érted, hogy nem önkéntes? Jelzem, hogy nem a BT írta elő elsőként a szerb állások elleni támadásokat pl. Szarajevó környékén...

 

Milo-t meg '97-ben is targyalopartnernek tekintettek, nem haborus bunosnek.

 

Tekintettel arra, hogy egy szuverén állam államfője volt, épp marha mindegy, hogy minek tekintették, tárgyalni KELLETT vele. Vagy legalábbis meg kellett próbálni. Egyébként olvass a témában, pl. Wesley Clark emlékiratait, meglepő dolgokat találhatsz arról, hogy minek tekintették Milosevicset már az elejétől kezdve...

 

Raadasul a nepirtas akkor porgott fel, amikor megkezdodtek a bombazasok...)

 

Ez így ebben a formában hülyeség. A népirtás már régen folyt pl. Boszniában, amikor 99-ben a NATO Koszovó miatt támadást indított. Épp azért kezdték, hogy ne legyen Koszovóban is ugyanez. Nyilván emiatt egy időre erősödtek a koszovói albánok elleni atrocitások, de olyan fokú népirtás, mint korábban, nem történt.

Előzmény: Brutalis Harmonia (54)