zelszi Creative Commons License 2005.05.29 0 0 596
Kedves nnik, az en lanyom is iszonyu valogatos, (most 19 honapos), bar o legalabb abbol amit szeret rengeteget meg tud enni.
Amit tudok ajanlani, mert nalam bevalt: En az ebedet hasznalom a kiserletezesre, de nalad a leirt "nem szeretem" lista alapjan a reggeli is lehet az. Szoval, ebedre olyan kajat csinalok, amiben van szeretem, es nem szeretem etel is. Minden alkalommal. Nem osszekavarva, elrejtve, hanem lathatoan, pl. o (tobbek kozott) a hust nem eszi meg mar egy fel eve, igy ha husos etelt csinalok, a koretben van a rizs mellett olyan zoldseg megfozve, amit szeret. De a hust is rakok neki. De ha ott hagyja, se csinalok belole problemat. Vagy ha fozeleket csinalok, amit nem szeret, akkor olyan feltetet, amit szeret, pl fott tojast, es csak egy kanal fozeleket. (Aztan persze eloszor otthagyja a "bemazolt" darabokat, de az otodik alkalommal mar nem.)
A te esetedben a reggeli vajas kenyerrel kiserleteznek. Mindig raknek neki paprikat, vagy paradicsomot, Probalnek kulonbozo szinu paprikakat, hamozott es feldarabolt paradicsomokat, vagy amit a fantaziad kiad. Ugyanigy a sajttal is lehet probalkozni. Vannak pl azok a teszta szaggatok, ami sziv, meg lepke, meg fene se tudja milyen alakuak, egy egy lapot esetleg azokkal kivagnek, hatha a masfajta alak szimpatikus lenne, de a lenyeg, hogy minden alkalommal raknek valamit, amit elvileg nem szeret.
Arra meg, hogy epp pl uzsonna ido lenne, de neki nincs kedve enni, nalam tokeletes, ha en eloszedek valami etelt es elkezdem latvanyosan enni (pl almat). Akkor hirtelen neki is kell... :)
Nalam szep lassan egyre tobb dolgot megeszik, meg kb egy honapban egyszer valamilyen husos etelt is elsutok, mert epp ugy tartja 'uri kedve' hogy megkostolja... :)
De a nagyszuloket tenyleg ki kell iktatni. En is raszoltam minden nagyszulore, hogy ne merjenek edesseget adni, ha megis adnak, en veszem el, hogy rendben, majd kesobb, aztan valahogy 'elfelejtem', vagy en eszem meg... :)
Előzmény: nnik (591)